Ziyarette, Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan kendileriyle ilgili bakanlığın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu ifade ederek, Gürpınar’a kendilerine gösterdiği ilgi için teşekkür etti.

Dernek faaliyetleri hakkında Gürpınar’a bilgi veren Ersan, 1974’te Petrohan’da kuyuda bulunan 5 kişiden sadece birine şehitlik unvanı verildiğini dile getirerek diğer kişilere de şehit unvanı verilmesini talep etti ve bu konuda Gürpınar’dan yardım istedi.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında Şehit Aileleri ve Malul Gaziler’in kendileri için özel bir camia olduğunu ifade ederek, toplumsal varoluş mücadelesi içinde her aileden en az bir şehit verildiğini anlattı.

Bu camiayla ilgili sorunları çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Gürpınar, göreve geldikten kısa süre sonra şehit aileleri ve gazilerin maaş düzenlemeleriyle ilgili yasal sorunların çözülmesi için gerekli düzenlemeleri yaptığını belirtti.

Petrohan’da kuyuda bulunan kişilere şehit unvanı verilmesi konusunun yasal düzenleme gerektiren bir konu olduğunu belirten Gürpınar, bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etti.

Gürpınar konuşmasının sonunda toplumsal varoluş mücadelesine değinerek, bundan sonra benzeri acıların yaşanmayacağı bir ortam yaratmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ertan Ersan Bakan Gürpınar’a plaket takdim etti.