Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Ertan Ersan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı ziyaret ederek, destek istedi.

Ertan Ersan konuşmasında, 1974 yılında Esendağ (Petrofan) köyünde  kayıp olan 4 kişinin 2012 yılında yapılan kazılar sonucunda kemiklerine ulaşıldığını ancak defnedilemediğini, kayıp ailelerinin de bundan büyük üzüntü yaşadığını ifade ettiği belirtildi.

Rumlar tarafından kayıp edilen 4 kişinin kemiklerinin üç senedir DNA laboratuarında bekletildiğini belirten Ersan, kayıpların şehit mertebesine ve “Şehit ve Hadise Kurbanı Ailelere ve Malûllere Yardım Yasası” kapsamına alınması için bakan Gürpınar’dan destek istediklerini kaydetti.

Ersan, derneğin talebine kısa sürede yanıt vererek, ilgili yasal değişikliğin hazırlanarak Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesine destek olduğu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’a  ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na da çabalarından dolayı teşekkür etti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, şehit ailelerinin ve malul gazilerin toplum içinde önemli bir camia olduğunu dile getirerek, toplumun her kesiminde, her ailesinde şehitlerin olduğunu belirtti.

Gürpınar, derneğin taleplerine hassasiyetle yaklaştıklarını, sorunlarının çözülmesi için gayret gösterdiklerini ifade ederek, kayıpların defnedilememesi sorununun yıllardır çözümsüz bir şekilde ortada durduğuna dikkat çekti.

Gürpınar,  ilgili yasada yapılan değişikliğin Bakanlar Kurulu’na sunularak kabul edildiğini ve ivedilikle Meclis’e sevk edildiğini belirterek, 2012 yılında Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından tespiti yapılan Esendağ (Petrofan) köyü kayıplarının “şehitlik” statüsü kazanarak defnedilmesi için ilgili yasanın Meclis Alt Komitesi’ne gönderildiğini ve önümüzdeki haftalarda ivedilikle ele alınarak, görüşüleceğini sözlerine ekledi.