Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim kabuldeki konuşmasında İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında, işyeri hekimliğinin zorunluluk haline getirilmesi için üç aydır ciddi bir çalışma yaptıklarını ve Nisan ayından itibaren çalışmalarını kurslarla üyelerine aktaracaklarını ifade etti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği ile işbirliği içinde, taş ocaklarında çalışanlara sağlık taraması yapmayı hedeflediklerini kaydeden Besim, işyeri hekimliğinin artık ele alınması gereken bir konu olduğuna dikkat çekti. Besim, işyerlerinin sınıflandırılması ve risk analizinin yapılması için Birlik olarak adım atmak istediklerini de belirtti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında, son yıllarda iş sağlığı ve güvenliğine gösterilen hassasiyetin arttığına dikkat çekti. İş Sağlığı ve güvenliğinin sadece ülkemizde değil tüm dünyada önem verilen bir konu olduğunu söyleyen Gürpınar, devlete düşen görevlerin yanı sıra, ilgili tüm taraflara iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yerleştirilmesi için, zihniyet dönüşümüne ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. 

İşyeri hekimliğinin şu an Türkiye’de uygulandığını anımsatan Gürpınar, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın iş güvenliği ve risk analizi üzerinde yoğunlaştığını, işyeri hekimliği ve meslek hastalığı konularında yasada bazı eksiklikler bulunduğunu söyledi. Gürpınar, Bakanlık tarafından hayata geçirilen iş sağlığı ve güvenliği önlem paketine meslek hastalığı ile ilgili konularının dahil edilmesi için Birlik ile işbirliği içinde çalışabileceklerini kaydetti.