Bakanlıktan verilen bilgiye göre, engellilerin istihdamı ve kamuda çalışan engellilerin sorunlarını Bakan Gürpınar’a aktaran dernek yetkilileri,  engellilerin sorunlarının çözülmesi  için Gürpınar’dan destek istedi.

Kabulde söz alan Kibrit; kamuda engelli istihdamının en son 2007 yılında yapıldığını anımsattı ve engellilerin iş beklediğini söyledi.  Engellileri Koruma , Rehabilite Ve İstihdam Yasası  kapsamında toplanması gereken  Kamuda Çalışan Engelliler Komitesi’nin  uzun yıllardan beri toplanamadığını kaydeden Kibrit,  komitenin  toplanmasını istedi.

Kamuda çalışan engellilerin birçok ayrımcılığa ve haksızlığa maruz kaldığına dikkat çeken Kibrit, kamu çalışanı engellilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Thalassaemia Derneği  Başkanı Ahmet Varoğlu da konuşmasında,  engellilerin istihdam sorunun devam ettiğini ifade etti. Engellilere yönelik olarak nakdi yardımlar konusunda değişiklik yapıldığını ancak  çalışan engellilerin  sorunlarına çözüm bulunmadığını dile getiren Varoğlu,   bu sorunların çözülmesini talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında, 2014 yılı içinde engellilerin  sorunlarının  çözülmesi için önemli adımlar atıldığını, istihdamında çeşitli teşvikler uygulandığını, araç ithalinde  uygulanan vergi muafiyetinin kapsamının  genişletildiğini  belirtti.

Bakanlık olarak  engellilerin sorunlarının  bilincinde olduklarını kaydeden Gürpınar,  önemli olanın  sorunların adım adım çözümü için hareket etmek olduğunu söyledi.

Gürpınar, 2015 yılı içinde gerek kamuda gerekse özel sektörde  çalışan engellilerin  sorunlarının çözümü için  çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.