Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bugün Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yücetürk, Gürpınar’a 11 maddelik istem paketinden oluşan bir dosya sundu.

Yücetürk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını ve hafta boyunca sorunlarını aktardıklarını belirtti. En büyük sorunlarından birininin Özel Eğitim Yasası’nın  yeniden güncellenip Meclis’te yasallaşması olduğunu kaydeden Yücetürk, Dernekler Yasası ve istihdam gibi farklı konularda sorunları bulunduğuna değinerek, sıkıntıları  hakkında Gürpınar’a bilgi verdi.

Engelli istihdamlarına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yücetürk, engellilerere sağlanan nakdi yardımın günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Engelsiz Yaşam Evi ile ilgili olumlu gelişmeleri  takdir ederek yakından takip ettiklerini kaydeden Yücetürk, yaşam evinin bir an önce hizmete açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, kabulde yaptığı konuşmada,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın büyük bir duyarlılıkla hareket ederek engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik   somut adımlar attığını kaydetti. Özel sektördeki engelli istihdamının önün açılması için yasal değişiklikler yaptıklarını kaydeden Gürpınar, son altı ay içinde  35 engellinin özel sektörde istihdam edildiğini ancak işyerlerinde uygun  fiziki  çalışma koşullarının   sağlanması ve altyapı sorunlarının  iyleştirilmesi  ile bu sayıyı  daha fazla arttırmayı  hedeflediklerini, ayrıca  kamuda çalışan  engellilerin sorunlarını çözmek için de gayret gösterdiklerini  ifade etti

Gürpınar, Engelsiz Yaşam Evi’nin ihale aşamasına geldiği müjdesini vererek, gerekli çalışmaların tamamlandığını, Yaşam Evi için  ihale dosyasının Merkezi İhale Komisyonu’na aktarıldığını ve birkaç gün içinde projenin ihalesince çıkılacağını açıkladı.

Gürpınar: " Engelsiz Yaşam Evi platformu ile işbirliği içinde çok çaba sarfettik. İnançlıyız, kararlıyız, bu noktaya  kadar projeyi getirdik Değerlendirme  sürecinden sonra, yaz ayları içinde Engelsiz Yaşam Evi  inşaatına fiilen  başlanacak.Böylece engelli ailelerimiz ve toplumumuz adına büyük bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız." İfadelerini kullandı.