CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum; vesayeti koruma çabası ile atılacak haksız ve hukuksuz adımların takipçiyiz, bu duruma kesinlikle müsamaha gösterilemez" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümeti'ni uyararak, "7 Haziran günü halkın bizlere verdiği mesaj açıktır: Seçmenimiz oyunu değişimden yana kullanmıştır. Türkiye demokratikleşme eksenine tekrar oturtulmalı, denge ve denetleme mekanizmalarının çalıştığı, istikrarlı ve kapsayıcı bir hükümet kurulmalıdır" ifadelerini kullandı. Tekin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu noktada kamuoyuna büyük bir kaygı hakim. Halkın iradesini temsil eden bir hükümetin kurulması sürecinde geçici olarak hükümette bulunan AKP Hükümeti'nin devlet kurumlarda acele ve haksız atamalar yaparak bürokratik vesayetini sürdürmek için adımlar attığı dair genel haberler derin kaygılar yaratmakta. İçinde bulunduğumuz süreçte terfi, uzaklaştırma ve atama gibi kararlar, kapsayıcı bir hükümet kurma sürecine uygun değildir. Hukukun gereklerini ve kişilik haklarına ihlal edecek bu tür adımlar 7 Haziran günü ortaya konan halkın iradesi yok saymak olur. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum; vesayeti koruma çabası ile atılacak haksız ve hukuksuz adımların takipçiyiz, bu duruma kesinlikle müsamaha gösterilemez. Unutmayın halk bu adaletsizlikleri hiçbir zaman affetmedi ve affetmeyecektir."