Ürün Güvenliği Yasası altında oluşturulacak tüzük tasarısı için çalışmalar devam ediyor.

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi tarafından yürütülen Ürün Güvenliği Yasası’nın uygulanabilmesi için farklı bakanlıklar ve daireler tarafından hazırlanacak olan tüzüklerle ilgili  Bakanlık Müsteşarı Emin Bilgen başkanlığında Bakanlık ve Daire temsilcileri toplandı.

Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, ilgili yasanın altında oluşturulacak 27 tüzük için çalışmalara devam edildi.

Tüzük tasarısı,  ürünlere ilişkin teknik düzenlemelerin (mevzuatların) hazırlanmasını ön görüyor ve farklı ürün grupları için farklı bakanlıklara mevzuat hazırlamaları için yetki veriyor.

1444817248.jpg

Piyasaya güvenli ürünlerin arz edilebilmesi amacıyla üretici, yetkili temsilci, ithalatçı ve dağıtıcılara bir takım sorumluluklar  yüklüyor.

Tüzük tasarısı, piyasaya arz edilen veya hizmete sunulan ürünlerin güvenli olup olmadığının gözetim ve denetiminin yapılmasını; teknik düzenlemeye uygun ve güvenli olmayan ürünlerin piyasaya arzının, piyasada bulunmasının veya hizmete sunulmasının kısıtlanmasını, yasaklanmasını, piyasadan toplatılmasını ve bertaraf edilmesini de öngörüyor.