Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne 2015-2016 Öğretim Yılı için alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla Perşembe günü gerçekleştirilecek sınava başvurular yarın ve Salı günü yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sınav için aday kayıtları yarın ve Salı günü, 08.30-12.00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak.

6. sınıf Müzik dalı ile 9. sınıf Resim ve Müzik dallarına alınacak öğrencileri belirlemek için Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilecek sınavlar saat 09.00’da başlayacak.

Sınava yönelik kurs çalışmaları ise Çarşamba günü 09.00-12.00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Sınavlar, yetenek sınavı ve yazılı Türkçe kompozisyon sınavı şeklinde olacak. 100 puan üzerinden değerlendirilecek sınavda 60 puanın üstünde not alan öğrenciler başarılı kabul edilecek.

Sınav için aday kayıt işlemlerinin öğrenci veya öğrenci velisi tarafından yapılabileceği ifade edilirken, sınav yeri ve saatinin Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’nce verilecek “Sınav Giriş Belgesi” üzerinde belirtileceği kaydedildi.

Öğrencilerin “Sınav Giriş Belgesi” ile 6. ve 9. sınıflar için diploma fotokopisini sınav günü yanlarında getirmesi gerektiği belirtilirken; altıncı sınıf giriş sınavına, 2014-2015 Öğretim Yılı’nda ilkokulu tamamlayan öğrenciler; lise dokuzuncu sınıf sınavlarına ise, diploma notu en az 6.00 (altı) olanlar ve girecekleri alanla ilgili (Resim-Müzik) notlarının aritmetik ortalaması en az 8 (sekiz) olan öğrencilerin girebileceği kaydedildi.

Aday öğrencilerin kayıtları için gerekli belgeler şöyle:

“Okullarından alacakları öğrenci belgesi, yeni çekilmiş 1 vesikalık fotoğraf, lise dokuzuncu sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (Resim-Müzik) notunu belirten resmi bir belge, Yüz Türk Lirası sınava giriş harcı."