Güzelyurt ve Bostancı’nın atık sularının değerlendirildiği ve günde yaklaşık 800 ton suyun düştüğü Güzelyurt Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi randımanlı olarak çalışmaya devam ediyor.

Söz konusu tesiste arıtılan suyun geri dönüşüm olarak sulama amaçlı kullanımına yönelik yapılan girişimler sonuca ulaştı.

Konuyla ilgili olarak bir süredir devam eden proje çalışmaları tamamlanıp, arıtılan suyun sulama amaçlı tekrar kullanılmasına yönelik ihale süreci başladı.

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek olan geri dönüşüm projesi kapsamında 100,000 m³ depolama havuzu, sulama hattı, memran kaplı toprak rezervuar, pompa istasyonu, mekanik, elektrik hatları ve eğitim amaçlı fidanlık inşa edilecek.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Konuyla ilgili olarak BRT’ye bilgi verdi.

Özçınar, Tesiste arıtılan suyun tarımda ve özellikle narenciyede kullanılmasının çok önemli olduğunu ve bu durumun girdi maliyetlerini de azaltmış olacağını belirtti.

Hazırlanan proje ile bölgede eğitim amaçlı bir de bahçe oluşturacağını kaydeden Özçınar, tesiste örnekleme ağaçları ile zeytin ve diğer bazı meyve ağaçlarında denemeler yaptıklarını anlattı.

Özçınar, Belediye olarak geri dönüşüm konusuna büyük önem verdiklerine vurgu yaptı.

Özçınar, çöplerin ayrıştırılması, yeşil atıkların kompostolaşması, molozların kırılarak değerlendirilmesi ve Kalkanlı Çöp alanının bölgeden taşınması gibi proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi.