Güzelyurt İlçesine yapılması düşünülen tam teşekküllü hastanenin projelendirilme çalışmaları başlıyor.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığına bağlı Planlama ve İnşaat Dairesi Koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışmalar için bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya  Sağlık Bakanı Salih İzbul ile Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren başkanlık etti.

Sağlık Bakanı Salih İzbul, toplantıda yaptığı açıklamada Güzelyurt ve bölgesinin sağlık alanında büyük bir ihtiyacı olan Hastanenin oluşumu adına ilk adımın atılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Projenin kısa sürede tamamlanması için konunun yakın takipçisi olacaklarını ve ilgil daire ile uyum içerisinde çalışmalar yürüteceklerine vurgu yapan İzbul, yapılması düşülen hastanenin 50 yatak kapasiteli poliklinik, ameliyathane, idare ve servislerden oluşacağını anımsattı.

İzbul, emeği geçenlere teşekkür ederken, projenin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

 Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren de konuşmasında  yaklaşık 10.000 m2 alan  üzerinde yapılması düşünülen Hastanenin Bakanlığına bağlı Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından büyük bir titizlikle projelendirileceğini söylerken, topluma hizmet edecek böyle bir projeyi hayatı geçirmenin önemine değindi.

Bakan Evren, proje kapsamında Bakanlık ve ilgili tüm kurumlarla yapılan işbriliğinin devam edeceğini ve projelendirmenin 5 ay gibi kısa bir sürede de tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

img_7263.jpg

GİRNE, AKÇİÇEK HASTANESİNE YENİ BÖLÜMLER…

Planlama ve İnşaat Dairesinde gerçekleşen toplantıda ayrıca,  Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi mevcut poliklinik bölümü üzerine, yeni bir cerrahi servis ile mevcut Kadın doğum servisine de hitap edebilecek çok amaçlı ameliyathane bölümü projelendirilmesi çalışmaları karara bağlandı.

Buna göre Hastaneye ek olarak 500 m2 Yeni Cerrahi servis ve 500 m2’lik alanda Ortopedi, Kadın Doğum, Cerrahi ve Küçük Müdahale olmak üzere 4 adet Ameliyathane projelendirilmesi için çalışmalar başlatııyor. Söz konusu projelendirme çalışmasının da 5 ay da bitirilmesi hedefleniyor.

İki Bakanın başkanlık ettiği toplantıda CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert ile Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Hasan Çoban da hazır bulundu.

img_7230.jpg