Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt- Lefkoşa 4 şeritli anayolunda gidiş-dönüş şeritlerini ayırma amaçlı New Jersey tipi beton oto korkuluk yapımı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, orta refüj kısmı dolgu yapımı çalışmasının tamamlanmasının ardından New Jersey tipi oto korkuluklar takılacak.

DÜRÜST: “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ YAPIYORUZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yapılan çalışmaları yerinde incelemesinin ardından basına açıklamalarda bulunarak, uzun süredir yarım bırakılan ve birçok üzücü kazaya sebebiyet veren oto korkulukların yapım çalışmalarına yeniden başladıklarını belirtti ve yol güvenliğinin arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Söz verdikleri gibi oto korkulukların yapımına başlandığını kaydeden Dürüst, “New Jersey tekniği ile Güzelyurt-Lefkoşa anayolu oto korkuluklarının yapımına başladık. Bundan yaklaşık olarak 1 ay önce teknik anlamda başlatmış olduğumuz incelemelerimizin sonucunda, bugün çalışmaların başlatılması noktasına gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Dürüst, korkuluk çalışmalarının, yol güvenliğinin arttırılmasına yönelik yapılması elzem bir çalışma olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Arzu ve gayretlerimiz, KKTC’deki tüm bölünmüş yolların oto korkuluklar sayesinde daha güvenli hale getirilmesidir. Ancak uzun zamandan beridir Güzelyurt-Lefkoşa güzergahı yarım kalan oto korkuluklarının yapımını tamamlayarak, güvenliği arttırma ve bu güzergahta yaşadığımız üzücü kazaların bir kez daha yaşanmasının önünü bir an önce almaktır”

1475751519.jpg

İLK ETAPTA 7 KM’LİK MESAFE TAMAMLANACAK

İlk etapta 7 kilometrelik mesafenin tamamlanacağını belirten Dürüst, ikinci etapta ise yarım bırakılan kısmının tamamlanacağını, bunun da en kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini kaydetti.

Çalışmaların devam edeceği süre içerisinde sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Dürüst, “Emniyet mensuplarımızla yaptığımız görüşmede, çalışmalar bitinceye kadar, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için gerekli tedbirleri alacak. Polis teşkilatımızın alacağı güvenlik tedbirlerinin yanı sıra, sürücülerimizin de daha dikkatli olmalarını rica ediyorum” dedi.

Güzelyurt-Lefke çift şerit yeni anayolunun da trafiğe 15 Kasım tarihinde açılacağını anımsatan Bakan Dürüst, trafikte güvenliği artıracak gerek alt yapısal, gerekse hukuksal anlamdaki projelerin hızla hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.