Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) ve Avustralya Kıbrıslı Türk Gönüllüler Platformu,  Güzelyurt Sağlık Ocağı’na tekerlekli sandalye bağışladı.

GÜKAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sandalyeler Sağlık Ocağı Başhekimi Dr. Nazife Öner’e teslim edildi.

Avustralya Kıbrıs Türk Gönüller Platformu Sözcüsü Cemaliye Blako, vatanlarından uzak bir çok Kıbrıslı Türk’ün ülkelerine olan hasretlerini bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy ise ülkede sivil toplum örgütleri, hükümetler ve yerel yönetimlerin iş birliği ile bir çok sorununun çözülebileceğine inandığını söyledi.

Hekim ve sağlık emekçisi kadrolarının sayısının yetersiz olduğunu da belirten Kansoy, bu konuda acil adım atılması gerektiğini belirtti.

Öğrenci sayısıyla artan Güzelyurt belde nüfusuna 24 saat verimli kamu sağlık hizmeti sunabilecek bir yerin gerekliliğini de vurgulayan Kansoy, Güzelyurt Sağlık Ocağının alt yapısının bu hizmet için uygun olduğunu söyledi. Kansoy, Yeni Hastane Projesi hayata geçene kadar Güzelyurt Sağlık Ocağının belde nüfusuna etkin ve verimli poliklinik hizmeti  verilebilmesinin sağlanması gerektiğini de belirtti.