Pelin Yükselay

Güzelyurt sakini Gümrah Alasya sosyal medya hesabından, yaşadığı bölgedeki çevre kirliliğine isyan etti.

Güzelyurt Bahçelievler Bulvarı yeni ismiyle de İrfan Nadir Bulvarı’nda yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek için fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Alasya, sorunun 20 yıldır sürdüğünü belirterek, artık bu duruma katlanamayacağını kaydetti. 

Alasya, paylaştığı fotoğraflarda Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı da etiketleyerek, soruna çare bulunmasını istedi.

Bunun üzerine fotoğrafları inceleyen Özçınar, duyarlılığını göstererek, sorunun neden 20 yıldır sürdüğünü ve neden bu şekilde olduğunu kendi sosyal medya hesabından Gümrah Alasya’ya aktardı.

“Belediye harekete geçecek”

Özçınar, fotoğrafların altına yazdığı yorumunda şunları kaydetti:

“Önce bu arazinin sahibini ve ardından da belediyenin özel mülklerdeki sorumluluğunu sorgulamanız gerekmektedir. Ayrıca kat mülkiyetleri, ortak kullanım alanlarını niye temizlemiyor ve sınırlarını tapu kaydına göre sınırlayıp sorumluluk alınmıyor? Mevcut atıl araçlar için ise kaldırılma talebi olursa yetkili makamlar bilgilendirilir. Bu konuda da Çevre Dairesi ile irtibata geçilir. Yol konusunda ise öncelik sırasına göre tüm yollarımız asfaltlanacaktır. Duyarlı olmanız beni memnun etmiştir. Bu konuda zabıta birimi yarın tüm sakinlere uyarılarını yapacaktır ayrıca gereği de yerine getirilecektir”

Özçınar’ın yorumunun ardından Gümrah Alasya’da başkana teşekkürlerini ileterek, ‘güzelliklerin bizim mahallemize geleceğine de inanıyoruz” ifadelerini kullandı.