Sanayi, Tarım ve Turizm sektörlerine yönelik 2015 mali yılı kısmi hibe programları için son bilgilendirme toplantısı bugün Güzelyurt’ta yapıldı.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz de katıldı.

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın 12 Haziran’da ilan ettiği ve 7-8-9 Eylül 2015 tarihlerinde başvuru kabul edilecek kısmi hibe programlarıyla ilgili bilgilendirme toplantıları tamamlandı.

Rekabet gücünün artırılması, Tarım ve Kırsal kalkınma ile Turizm potansiyelinin geliştirilmesi olmak üzere 3 program kapsamında sağlanacak 13 milyon TL hibe desteğiyle ilgili olarak son bilgilendirme toplantısı Güzelyurt Otel’de düzenlendi.

guzelyurtta-mali-destek-hibe-programi-tanitildi--(2).jpg

GÜNDÜZ:

Toplantıya katılarak açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, toplantıda katılımcılara daha önce duyuruları yapılan konularda nasıl ve ne şekilde başvuru yapabilecekleri, gerekli kriterler ve temel prensipler ile ilgili bilgiler verileceğini kaydederek, katılan herkese teşekkür etti.

Bakan Gündüz, başvuru ve ardından gelişecek sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgiler vererek,  bu tip projelerin Güzelyurt’un kalkınmasına ve insanların kendi bölgelerinde yaşamlarını devam ettirmelerine imkan sağlayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz konuşmasının devamında ise kendisinin de bölgenin bir bireyi olarak bu projenin yürütülmesinde işin başında bulunmasından dolayı da ayrı bir mutluluk hissettiğini vurguladı.

HİBE PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME...

Açılış konuşmasının ardından, KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Bölüm Uzmanı Deniz Solyalı ve Turizm, Planlama ve Tanıtma Şefi Mine Fedai, katılımcıları hibe programları hakkında bilgilendirildi.

guzelyurtta-mali-destek-hibe-programi-tanitildi--(6).jpg