Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre törenlere Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bazı milletvekilleri ve askeri erkan da katıldı.

Güzelyurt’taki Atatürk Anıtı önünde yer alan törende sırasıyla  protokol sırasına göre Anıt önüne çelenk konuldu, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Atatürk Anıtı Önündeki tören Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi.

Güzelyurt’taki Arkeoloji ve Doğa Müzesi önünde ise  Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladı.

Buradaki törende Garnizon Komutanlığı adına Üsteğmen Süleyman Koloğlu,  Kaymakamlık adına Güzelyurt Meslek Lisesi tarih öğretmeni Fikri Özler, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda,  Kıbrıs Türk halkının en kutsal hazinesi ve milli benliğinin simgesi olan KKTC’yi korumak ve yaşatmanın herkesin görevi olduğu vurgulandı.

Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencilerinden Erol Çelik, Özgürlük Marşı adlı şiiri okumasının ardından  Sevgi Çiçeği Kültür Sanat Derneği halkdansları   gösterisi sundu. Tören resmi geçitle sona erdi.