Güzelyurt’ta 40 yaşındaki bir kadının, bir erkek şahısla ilişki kurduğuna ilişkin görüntü kayıtlarını ele geçirdiklerini öne sürüp, kadını “Bize 50 bin TL vermezsen görüntüleri internete sızdıracağız” diye tehdit ettiği iddia edilen iki zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

A.A. isimli kadın yanında, bir yakınını parayı temin etmeleri için telefon aracılığı ile tehdit ettikleri ileri sürülen H.K. ve İ.K., daha önce mahkemeye çıkarılmış, aleyhlerine 8 gün tutukluluk emri verilmişti.

Tutuklanan zanlılar, “Özel hayatın gizliliğine müdahale” ve “Çalmak kastıyla tehdit ve para temini” suçlamalarıyla dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

H.K. isimli zanlının polise, tasarrufundaki CD ve telefonu teslim edip, gönüllü ifade verdiği belirtildi. Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Ergin Atıcı, savunma makamı adına avukat Doğa Zeki hazır bulundu.

Mahkeme, zanlıların yurtdışı çıkışını yasakladı. Mahkeme'de KKTC vatandaşı iki kefilin 50’şer bin TL’lik teminat getirerek, şahsi kefalet imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanması emri verildi.