Gazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen Mağusa Panayırı kapsamında dün akşam yapılan Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması’nın birincisi Çağdaş Aydaş isimli yarışmacı oldu. 28 Ağustos’ta başlayıp 6 Eylül Pazar akşamı Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması ile sona eren panayırda izleyenler yarışmacıların heyecanına ortak oldu. 

Soyhan Bilgeer’in organizatörlüğünü, Oğuz Aslantürk’ün de şefliğini yaptığı yarışmada 10 yarışmacı Mağusa Panayırı’nın ilk ses yarışmasında birinci olmak için yarıştı. Sunuculuğu Eda Çetin’in yaptığı gecede, profesyonel müzisyenlerden oluşan orkestra şarkı seçimlerini pop-rock-fantezi-yabancı şarkılardan yapan yarışmacılara eşlik etti. Her yarışmacının jürinin karşısında 2 parça seslendirdiği yarışmada, 1. Çağdaş Aydaş, 2.Niyazi İyitürk, 3. ise Aysel Üçöz oldu. Tolga Ruhi başkanlığında Fahriye Özay, Evren Ufuk, Reyhan Bilgeer, İnanç Eyüpoğlu, İpek Kıranbay, İpek Amber, Dilşad Asadova, İffet Aras Sarper, Cem Dana, Güneş Güneşoğlu’ndan oluşan Juri yarışmacıları, yüzde 70 ses, yüzde 20 sahne duruşu ve yüzde 10 kıyafet olmak üzere 3 kategoride değerlendirdi. Gecenin sonunda yarışmacılarla birlikte jüri üyeleri sahneye çıkarak “Kıbrıs bir ada mıdır?” şarkısını söyledi. Yarışmada 1.’ye maxi single albümü çıkarılacak, 2.’ye müzik deri verilecek, 3.’ye ise müzikal çalışmalarında kullanacağı 500 TL’lik para ödülü verilecek. 

Gecenin finalinde bir konuşma yapan Organizatör Soyhan Bilgeer, Gazimağusa Belediyes ile işbirliğinde Doremi Sanat Akademisi ve Soyhan Bilgeer organizasyonu olarak düzenledikleri yarışma ile hem müziğe gönül veren gençlerin birbirlerini tanıması ve arkadaş olmasını hem de müzik alanına gençlerin iyi bir başlangıç yapmasını amaçladıklarını, kaybedenler için de ders ödülü olduğunu söyledi. Bilgeer, organizasyonun düzenlenmesinde Gazimağusa Belediyesi’ne, jüri üyelerine ve organizasyon komitesindeki kişilere teşekkür etti. 

img_3220.jpg

img_3211.jpg

img_3237-001.jpg

img_3241.jpg

img_3245.jpg

img_3279.jpg

img_3282.jpg

img_3289.jpg

img_3285.jpg