Haspolat’ta yapılan operasyonda yakalanan ve tasarrufunda 99 adet uyuşturucu hap bulunan, ancak dağıttıklarıyla birlikte, aleyhine “200 adet uyuşturucu hap ithal, tasarruf ve verme” davası getirilen zanlı Muhammed Güner hakkındaki karar dün açıklandı.

Başkan Ömer Güran ile Yargıçlar Vedia B. Barkın ve Rauf Kürşad'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sanık aleyhine oybirliğiyle vermiş olduğu kararı Yargıç Vedia B. Barkın açıkladı. 

Sanığın lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini belirten Yargıç Barkın, sanığın konu maddeleri satmak amacıyla ülkemize ithal ettiğini ve bir kısmını kendinin kullandığını, ancak büyük bölümünü satmasının hiçbir şekilde hoşgörü ile karşılanamayacağını ifade etti. Yargıç sanığın sosyal ve ailevi durumunu ve suçunu kabul etmesini lehine “hafifletici sebepler” olarak değerlendirseler de, işlemiş olduğu suçun ağırlığını hafifletmediğini söyledi. 

Yargıç Vedia B. Barkın sanığı kabul beyanı ve olgular ışığında suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, işlemiş olduğu “200 adet extacy türü uyuşturucu hap ithal, tasarruf ve verme” suçundan oybirliğiyle 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırdıklarını açıkladı.