Hafız olmak için gittiği Gaziantep'te IŞİD saflarında öldüğü iddia edilen 24 yaşındaki gencin ailesi perişan oldu. Her yerde oğlunu arayıp feryat eden acılı anne sinir krizi geçirdi.

Tuzla'da yaşayan 24 yaşındaki Hakan Başer, ortadan kayboldu. Ailesi uzun uğraşlar sonucu çocuklarına ulaştı ve evine geri getirdi. Ancak Hakan Başer, ailesine Gaziantep'e gideceğini ve hafızlık eğitimi alacağını söyledi. Ailenin tüm ısrarlarına rağmen Gaziantep'e giden Başer, yaklaşık iki ay önce ailesiyle iletişimi kesti. Çocuklarından haber alamayan aile durumu polise bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Başer'in ağabeyine Edirne'den gelen bir telefon ise aileyi perişan etti. Ağabeyi arayan şahısların Hakan Başer'in Suriye'de IŞİD için savaşırken öldüğünü söylediği öğrenildi. Oğullarının yaşayıp yaşamadığını bilmeyen aile ise perişan oldu.

"OĞLUMU KANDIRDILAR, "ŞEHİT OLDU" DEDİLER"

Oğlunun kandırıldığını söyleyen talihsiz anne Esma Başer, "Benim oğlum 6 aydır kayıp. Suriye'ye götürdüler benim oğlumu savaşmaya. 6 aydır haber alamadık. Öldü dediler. Sana mı kaslı Suriye'ye gidip savaşmak. Kendi milletleri kaçıyor. Geliyor buraya sana mı düştü savaşmak. Oğlumu kandırdılar. "Şehit oldu" dediler. Ne ölüsü var ne dirisi var oğlumun. Ya ölüsü gelecek ya dirisi. Neden savaşmıyorlar da Türkiye'ye kaçıyor bunlar. "Kuran okutacağız" dediler. "Allah yoluna gidiyorsan git Suriye'ye savaşmaya gitme hakkımı helal etmem" dedim. "Anne gitmeyeceğim" dedi. 2 aya varana kadar ben oğlumla konuşuyordum. Bu tezgahı da kurmuşlar ben yeni uyandım. Geçen kaybolduğunda 6 ay bize haber vermediler. Ortalığı ayağa kaldırınca oğlumu getirdiler" dedi.

"HANGİ VATANA ŞEHİT OLDU BENİM OĞLUM"

Oğlunun öldüğünü iddia ettiklerini kaydeden anne Esma Başer, "Şimdi senin oğlun şehit oldu diyorlar. Hangi vatana şehit oldu benim oğlum, hangi millete şehit oldu benim oğlum? Benim oğlumun cenazesi neden gelmiyor, neden yabancı topraklara gömülmüş? Ben inanmıyorum oğlumun öldüğüne. Nice çoluk çocuk kayboluyor, araştırıyor musunuz? Neden erkekleri savaşmıyor. Neden bizim çoluğumuz çocuğumuz savaşıyor. Savaşacaksan git askere teröristlerle savaş, ağlamam. Vatan için canını ver ağlamam. Bu kimin için savaştı. Burada bey gibi yaşıyorlar. Bu çoluk çocuk nereye kayboluyor. Erkekler neden savaşmıyor?" şeklinde konuştu.

"ÖLMEDİ BİZİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Sinem Başer kardeşinin öldüğüne inanmadıklarını belirterek, "Ölmedi bizi kandırmaya çalışıyorlar. Kardeşimi aramayalım, sormayalım diye. Benim kardeşim ölmedi. Çıkacak. Daha öncede kaybolmuştu, medyaya vereceğiz dediğimizde getirdiler. CD'si varmış şehit olmuş. Bizim tek istediğimiz öldüyse bile buna inanmıyoruz ama ölü ya da dirisini istiyoruz. En son gittiği yer Antep. Kursa diye gitti. Suriye'ye giriş çıkış yapıyormuş. Neden giriş çıkış yaparken bakılmıyor? Rahatlıkla nasıl girip çıkabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Her yerde oğlunu arayan talihsiz anne, oğlunu anlatırken sinir krizi geçirdi. Anne Esma Başer'in bayılması üzerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri sinir krizi geçiren kadına müdahale etti. Acılı annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.