TEM Otoyolu Bağcılar mevkii Edirne istikametinde erozyon toprağı yüklü kamyon kontrolden çıkarak devrildi. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Edirne istikameti trafiğe kapandı. Yola çok miktarda toprak yayıldı. Yaralan kamyon sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında TEM Otoyolu, Bağcılar mevkii, Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Akman yönetimindeki 34 EC 6109 plakalı erozyon toprağı yüklü kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen kamyondan yola çok miktarda toprak yayıldı. Yaralanan sürücü, olay yerine gelen sağlık ekipleri ve vatandaşların yardımıyla araçtan çıkartılıp, ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün kolunun kırıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle, TEM Otoyolu Edirne istikameti ulaşıma kapandı. Araçlar yan yola yönlendirilerek ulaşım kontrollü olarak sağlandı. Kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler kontak kapattı.

TOPRAK İÇİN KİMYASAL MADDE KONTROLÜ YAPILDI

Olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Acil Mücadele Aracı ve vinç yardımıyla yan yatan kamyonu olay yerinden kaldırdı. Kaza sonrası yola yayılan erozyon toprağında kimyasal madde olması şüphesiyle, İstanbul İtfaiyesi'nin Kimyasal Madde Aracı da olay yerine geldi.Koruyucu kıyafetini giyen ve gaz maskesini takan bir görevli, alanda ölçüm yaptı. Gerekli kontrollerin yapılmasının ardından da belediye ait temizlik işçileri ve iş makineleri yol temizlik çalışması yaptı.