Başkent Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesindeki Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren  “Remfrew Security” isimli banka ve önünde park halinde bulunan Adnan Özünlü’ye ait aracın yakılması olayıyla ilgili tutuklu bulunan Tuncay Şahin ve Yunus Emre Demir teminat talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceklerini belirterek teminata bağlanmalarını talep etti. Polis, 13 Ekim tarihinde Atatürk Caddesi üzerindeki “Remfrew Security” isimli banka ve önün de park halinde bulunan Adnan Özünlü’ye ait LL 836 plakalı Isuzu marka aracın üzerine yanıcı madde dökülerek kundaklandığını belirtti. 

Polis, bankanın camlarının sert bir cisimle kırıldığını, alevin içeriye ulaşmasının sağlandığını belirterek, meydana gelen olayın ardından kamera görüntülerinden şüpheli olan bir araç tespit edildiğini, aracın sahibi olan zanlı Tuncay Şahin ve zanlı Yunus Emre Demir’in tutuklandığını söyledi. 

Yanık ayakkabı bulundu

Polis, zanlıların eşyalarının içinde yanık ayakkabı bulduklarını, ayrıca çevre kamera görüntülerinden zanlıların olay yerine geliş ve olay yerinden ayrılış güzergâhlarının tek tek tespit edildiğini ifade etti. Zanlıların telefonlarının incelendiğini ancak olay günü atılan tüm mesajların silindiğini kaydeden polis, incelemenin Türkiye’de devam ettiğini açıkladı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceklerini belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme yurt dışına çıkış yasağı, haftada 1 gün ıspat-ı vücut, bir kefilin 100 bin, iki kefilin ise 50’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlıların tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.