Kış mevsiminin gelmesiyle, açık pazarda meyve ve sebze satışı arttı. Yeşilliklerin bol olduğu pazara akın eden vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü. Pazarda kilosu 12 liradan satılan kestane, fiyat yüksekliği bakımından diğer meyve ve sebzeleri bu hafta geride bıraktı. Kestaneden sonra gelen en pahalı meyve cennet hurmasıydı. Kilosu 7 Lira.

Melin DOBRAN

Açık Pazar esnafı, kış mevsiminin gelmesiyle satışların düzeldiğini söyledi. Özellikle yeşil sebzelerin kış döneminde daha çok satıldığını belirten esnaf, yaz döneminde daha az satış yaptığını dile getirdi. Çeşitli meyve ve sebzenin yanında bu haftanın fiyat kralı kestane oldu. Kilosu 12 liradan satılan kestaneden sonra, pazardaki en pahalı meyve cennet hurmasıydı. Marketlerde fasulyenin 10 liraya satıldığını iddia eden esnaf, pazarda 6 liraya satıldığını söyledi. Sevilen kış meyvelerinden kivi ile armut 5 lira, cennet hurması 7 lira, nar 4 lira ve muz 3 liradan satışa sunuldu.

 Esnaf ne dedi?

Ersen Altunca:

“İşlerimiz şimdilik iyi gidiyor. Kışın en çok satılan ürün yeşilliktir. Bazen yaz döneminde satışlar düşüyor. Kış meyve ve sebzelerinin de çeşitleri çok. Bu mevsimlerde satışlarımız artıyor. Çünkü kışın pazardan en çok alınan ürün yeşil sebzelerdir. Bizde portakal ve mandalinanın kilosu 1.5 liradır.”

 Saddam Bahar:

“İşlerimiz bu ara iyi gidiyor. Bu memlekette ayın 20’sinde paramız bitiyor, ama yine de idare etmeye çalışıyoruz. Kış mevsimi geldiğinde daha çok yeşillik satıyoruz. Yazın pek satış yapamıyoruz.”

 Ferdiye Kıraner:

“Pazardan eve memnun dönmüyoruz, ama yine de şükrediyoruz. Bizim kendi ürettiğimiz köy ürünlerimiz de var, ama yerli halk almıyor. Genelde turist alıyor. Bazen veresiye yazdıran müşterilerimiz de oluyor. Aybaşı ödemeyi yapıyor. Biz de para kazanmak zorundayız diye kabul ediyoruz. Genelde aybaşı olduğu zaman satış yapıyoruz. Ondan sonra bekliyoruz.”

 Selim Tekiner:

“Ben sadece meyve satışı yapıyorum. Yaz dönemi ölü sezondur. Kışın satışlarımız daha fazladır. Kendi malımız olan nar ve narenciye ürünü satıyoruz. Bir alan, mutlaka bir daha alıyor. Çünkü malıma güveniyorum.”