Lapta Huzurevi çalışanı 14 işçinin hem maaşlarını alamadığı, hem de hak arıyor diye kapıya konulduğu iddia edildi. İşveren Medipest Firması, “yarın burada hiç birinizi görmeyeceğim” dedi.

Haluk DOĞANDOR

Lapta Huzurevi’nde Medipest firması mensubu sözleşmeli işçi olarak çalışan 14 kişi hakkını aramaya kalkınca işverenin hışmına uğradı. Telefonda konuştukları Medipest Firması direktörü Mustafa Dorman, “yarın hiç birinizi burada görmeyeceğim, çıkın gidin “dedi.

“Hepinizi işten atıyorum”

Bir süredir Medipest Firmasında kayıtlı ancak Lapta Huzurevi’nde sözleşmeli olarak çalışan ve içlerinde hemşire, hasta bakıcı, temizlik görevlisi ve aşçıdan oluşan 14 çalışan geçen Nisan ayı maaşlarını alamayınca, şirketle girdikleri görüşme sonrasında kapıya konuldu. Şirket yetkilisi “hepiniz işten çıkıyorsunuz, yarın yerinize yenileri alınacak” sözleriyle çalışanları tehdit etti. İşveren temsilcisinin telefonda tüm söyledikleri kayıt altına alındı.

Hiçbir ödemeleri düzenli olmadı

Bir yıldır Lapta Huzurevi’ne, 14 çalışanı ile hizmet veren Medipest Firması geçen yıl Lapta Huzurevi için girdiği ihaleyi kazanmıştı. Ocak ayında ihalenin yenilenmemesi sonrasında Şubat ayında buna benzer bir kriz sonrası çalışanlar ayaklanmış ve ödeme kalemini çıkarmayan Maliye Bakanlığı’na giderek burada basın açıklaması yapmışlardı. O tarihten sonra da hiçbir maaşlarını düzenli alamayan çalışanlar sonunda isyan etti.