Zorkun Taşer

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Lefkoşa’da şehit çocukları arsalarının bazı kişilerce sürülüp, ekim işleri yapıldığını belirterek, ekim işinin durdurulmasını ve gerekenin yapılmasını istedi. 

Ersan, 16 Ekim 2012 yılında düzenlenen törende çekilen kurada, Güzelyurt bölgesinde hak sahibi olan 327 şehit çocuğuna Lefkoşa bölgesinde arsa belgesi verildiğini anımsattı. 

Aradan geçen zamana rağmen arsaların altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını söyleyen Ersan, şehit çocuğu arsalarının bazı kişilerce sürülüp, ekildiği gözleminde bulunduklarını kaydetti.

Ersan, yetkilileri göreve çağırarak, konu hakkında yasal işlemin başlatacaklarını duyurdu. 

Öte yandan, şehit çocuğu arsalarında ekim işlemi yapan kişilerin, araziyi hükümetten kiralamış olabileceği iddia edildi.

“Hak sahipleri rahatsız”

Ertan Ersan, Alayköy bölgesinde bulunan şehit çocukları arsalarında bazı kişilerin yıllardır sürülüp biçtiğini, bu sayede para kazandığını belirtti.

Ertan, söz konusu şehit çocuğu arsalarının hak sahibi olan kişilerin de arazilerinin kullanılmasından rahatsız olduklarını belirtti.

“Arazileri hükümet kiralamış olabilir”

Arazilerin idaresinin Vakıflar ve İçişleri Bakanlığı’nda bulunduğunu belirten Ertan Ersan, bu arazilerin hükümet tarafından bir kaç yıllığına araziyi kullanan kişilere kiralamış olabileceğini iddia etti. 

Bölgenin parselasyonu başlatılmadığından dolayı arazilerin, sahiplerinin izni olmadan kullanıldığını belirten Ersan, Gazimağusa’da parselasyonu süren şehit çocuğu arsalarının tamamlanmasının ardından Lefkoşa’da da bir an önce başlayarak bunun önüne geçeceklerini belirtti.

Parselasyonun 2015 ya da 2016’nın ilk aylarında başlatılacağını söyleyen Ersan, “Dernek olarak, 2015 senesinde orada da çalışmayı başlatacağız ve parsellenmesi başlatacağız. O zaman bunların önüne geçilmiş olacak. Bir an önce yapılamsı için takibini yapıyoruz” dedi.