Türkmen, 8 Ekim Dünya Gardiyanlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda “Gönül isterdi ki bugüne yeni bir merkezi cezaevi binasında, tüm çalışanların hak ettikleri terfileri almış, astları ile üstleri ile barışık, emeklilik haklarında talepleri karşılanmış sıkıntısız bir şekilde girelim” ifadelerini kullandı.

Çalışma barışının tesis edildiği, herkesin göreve mutlu geldiği, gerek çalışma arkadaşlarının birbirlerine, gerekse mahkûmlara gerekli güler yüzü gösterdiği bir ortam istediklerini belirten Türkmen, bunun için küçük menfaatleri bir kenara bırakarak resmin büyüğünü güzelleştirme adına çaba gösterilmesini istedi.

HAK-SEN Başkanı Türken, siyasetçilere ve bürokratlara da seslenerek “Acaba kaç tanesi sistematik olarak aileleri ile ilgili tehdit mesajları alıyor, kaç tanesi ailesi ile eğlenmeye gittiği bir ortamda eski bir mahkûmun tacizine hatta tehditlerine maruz kalıyor?” ifadelerini kullandı.

Bu kötü günlerden el birliğiyle çıkacaklarına inandığını belirten Türkmen, tüm gardiyanlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir görev süresinin sonunda sağlıklı bir şekilde emekli olmayı dileyerek gardiyanların gününü kutladı.