Seçim ve halk oylaması yasası ile ilgili görüşlerini aktaran Dinçyürek, bu sistemle vatandaşın siyasi iradesini oy pusulasına yansıtmasının mümkün olmadığını kaydederek şunları söyledi;

“Seçim ve halk oylaması yasası değişmeli"

“Hiç denenmemiş bir seçim şekli var önümüzde dolayısıyla mecliste bu yasa çalışılırken ve yasa oylanırken yaptığım eleştriler vardı vehalen daha aynı düşüncedeyim. Bu seçim sisteminin uygulanabilirliği konusunda kapalı bir anket yapılsa elli milletvekilinin olduğu mecliste kırkın üzerinde bu seçim sisteminin uygulanabilir olmadığı sonucu çıkacaktır. Farklı partilerden birçok milletvekili arkadaşım bu konuda hem fikir ancak halkın önünde tartışmaya gelince itiraz eden bireysel olarak ada genelinde oy kullanılacak olmasından çekiniyor endişesi olmaması için sessiz kalınıyor. 

“Siyasi Partiler Yasası Anayasaya aykırı”

Bugün siyasi partiler yasası da değişirken aynı durum yaşandı. Anayasaya aykırı olduğu bile bile anayasaya uygunluğu konusunda hukuk dairesinden net  yazılı görüş alınmadı ve baş savcılık bu konudaki sıkıntılarını meclis komite aşamasındayken dile getirdi fakat anayasaya aykırı olduğunu bilerek sırf kamuoyu ve bazı partilerin beklentisi doğrultusunda siyasi partiler yasası meclisten geçti. Bugün bireysel haklar kullanılarak ben ya da başka bir vekil arkadaşım siyasi partiler yasasını anayasa mahkemesine götürsek kesinlikle döner halkın beklentisi farklı yönde olduğu için bu yasayı geçirdik. 

“YSK Yeni Seçim Sistemi konusunda uyardı “

Seçim ve halk oylaması yasasıda yanlış olduğu bilinerek meclisten geçirildi. Yüksek Seçim Kurulu bu seçimi yapacak olan anayasal kurumumuzdur bu konuda teknik sıkıntılar olduğunu bizlere aktardı. Vatandaşın sisyasi iradesini oy pusulasına yansıtması hususunda sıkıntılar olacağından eminim. Yapılması gereken bana göre seçim sisteminin en kısa sürede değiştirilmesidir. 

Şahsım adına erken seçime gidilmesi bağımsız bir milletvekili olarak mecliste çalışma ve söz alma yurt dışı temasları gibi bazı engellerim bulunmaktadır. Bağımsız milletvekili olarak uzun süre devam etmek istemiyorum . Ancak toplumsal olarak halkın yararına olan yasaların geçmesi, hükümetin halkın beklentilerini karşılanması için ülke çıkarları açısından ve birçok projenin geçmesi açısından seçime şu anda gidilmemelidir. 

“Tarımla ilgili sulama projesinde ileriye gidilmiyor “

Su Projesinin tarımsal alanda kullanılacak suyun dağılımı konusunda sıkıntılar yaşanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Dinçyürek, suyla ilgili yasaların süratle geçmesi ve ihaleye çıkılması gerektiğini söyledi. 

Tarımla ilgili sulama projesinde ileriye gidilmiyor. Bu konuyla ilgili ihale sürecine gidilip projelendirilme aşamasına gidilmesi gerekiyordu. Bakanlığım döneminde yaptığımız yasa çalışmaları vardı. Projede 21 kişilik profesyonel bir ekibin istihdam edilmesi konusu vardı. O dönemde bazı sıkıntılar yaşandığı için gerçekleştiremedik. Şu anda mimar mühnedisler odası bu gençlerden yararlanılacağını açıkladı bu konunun benim dönemimde alınan bir karar olduğu unutulmamalıdır. 

“Yangın söndürme helikopterinin KKTC’de konuşlandırılması şart “

Orman yangınlarına müdahale edecek helikopterin sürekli olarak konuşlandırılması gerektiğini belirten Dinçyürek, ülkemizde yangın riskinin çok fazla olduğunu, sürekli bir yangın söndürme helikopterinin ülkemizde olması gerkettiğini vurguladı. 

“KKTC’de orman yangınları için hazırlanmış bir helikopter maalesef yoktur. Bizim bakanlık yaptığımız dönemde aldığımız bir karar vardı. Yangına anında müdahale edecek bir helikopterin sürekli olarak konuşlandırılması gerekiyor. Türkiye’den destek verilebiceği söyleniyor ancak fiziki koşullar göz önüne alınarak bakacak olursak eş zamanlı Türkiye’de akdenizde ege de çıkacak bir yangın olması durumunda bize yardımın ulaşmasında sorun yaşanabilceği ortadadır”. 

“Zorlamalı bir takvimle sorunlar aşılamaz hekimlere özel yasa yapılmalıdır “

 Hükümetin doktorların maaşlarında artışa gitmesi sonucunda bazı memur ve öğretmen sendikalarının açıklamaları ve sağlıkta yaşanan sorunlara değinen Dinçyürek zorlamalı bir takvimle bu sorunların aşılamayacağını söyledi. 

“ Sağlıktaki en önemli yasal problem bir hekimin çalışma şartları ve özlük haklarını devlette çalışan diğer herhangi bir memurlarla eşit olarak görmektir. Kimseyi kategorize edemem ancak hekimlere özel ayrı bir yasa olması gerekmektedir. Gelen hasta yaşam ve ölüm arasındadır. İnsan sağlığının hekimlerin elinde olduğunu düşünürsek hiçbir meslekle kıyaslanamaz olduğu ortadadır. Hekimlerin çalışma şartları özlük hakları kamu görevlileri yasasının dışına çıkmalı ve kamu görevlileri yasasının altında olmamalıdır bağımsız olmalıdır. Bu uygulanmadığı sürece yapılacak tüm düzenlemeler iyi niyetle olsa dahi uygulamada sıkıntılar yaşanacak ve sağlıktaki sıkıntılar sona ermeyecektir. 

“Sadece maaşlarda artış yapmakla sorunlar aşılamaz”

Bir hekim mesleğe başladıktan sonra kendini geliştirmeli ve yurt dışı kongrelerine gitmeli ve sağlığa katkı sağlamaldır. Bu maaşlarla teknolojiyi takip etmek ve yeniliklere açık olmak mümkün değildir. İsitfa edip çıkmayı tercih eden hekimlere bakacak olursak halkında beğenisini alan hekimlerdir. Hastanede en iyi çalışan hekimler özelde de en iyi çalışan hekimlerdir. Çok çalışan hekimleri kaçırmak fayda sağlamamaktadır . sadece maaşlarda artış yaparak sağlıktaki sorunlar aşılamaz. Hekimlerin çalışma ortamlarının düzelmesi gerekiyor. 

“Hal yasasının en kısa sürede geçmesi gerekiyor”

Devlet laboratuvarında çıkan yangının ardından ürünlerin denetlenmediği konusunda da açıklamalar yapan Dinçyürek, ülkemizde kanser hastalarının sayısının oldukça yüksek olduğunu en kısa sürede hal yasasının geçmesi gerektiğini belirtti

Ülkemizde ürün güvenliğinin olmaması büyük bir sorundur. Hal yasasının geçerek ürünün tarladan sofraya gelene kadar olan süreçte kontrollerin olacağı bir sistemin olması şarttır. Hal yasası konusunda çalışmaların tamamlandığını biliyoruz seçime gitmeden bu yasanın geçmesi gerikiyor. Topluma yapacağımız en önemli katkılardan biri mutlaka hal yasasının geçmesi olmasıdır.