Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Hakan Şükür'ün; Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun Dağlıca Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın baba evine yaptığı taziye ziyaretinde çekilmiş fotoğraflarına yorum yapması Vali Münir Karaloğlu'nu çileden çıkardı.

Hakan Şükür, 2 gün önce attığı tweette, "Şehit babasını tahmin ediyorsunuzdur. Pozu veren de Bursa Valisi. Acıyı bal eyleyen şehit babası, acıyı rant eyleyenle" diye yazdı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu da bugün cevapları sıraladı. Vali Karaloğlu şunları yazdı: "Beni poz vermek acıyı bal, acıyı rant eylemekle itham etmişsiniz. Kelimelerle suikast yapmış, terör estirmişsiniz. Bir babaya "oğlun şehit oldu" demenin ne demek olduğunu bildiğinizi sanmıyorum. Anlayamazsınız. Hangi dizginleyemediğiniz kinle beni konu ederek tweet attığınızı bilmiyorum, ilgilenmiyorum. Van depremi sırasında vali olarak görev yapıyordum. Türkiye akın akın derdimizi paylaşmaya yaramızı sarmaya geliyordu. "Acıyı bal eylemek poz vermek, acıyı rant eylemek" Bunlar nedir, siz çok iyi bilirsiniz. Hatırlatayım. Bu bir skandaldı. İnfiale sebep oldunuz. Özür dileyeceğinize, "bizlerin yaptığı" iftirasıyla skandaldan kurtulmaya çalıştınız. Kamuoyu hatırlar, cemaatinizin kurduğu çadırda çocukların alnına 7,2 yazarak medyada çarşaf çarşaf yayınlatmıştınız. Gelenler arasında sizin gibi poz vermeye gelenler, acıyı bal eylemek isteyenler, acıyı ranta çevirmek isteyenler de vardı. Türlü yöntemler deneyerek gecenin bir yarısı size ulaştım ve yalanınızı izah etmenizi istedim. O gün korkak suçluların yaptığı gibi ortadan kayboldunuz, kaçtınız telefonlarınızı kapattınız. Bu konuya büyük hassasiyet gösteren Sayın Başbakanımızı da iftiranızla yanıltmaya gayret ettiniz. Attığınız vicdansız, ahlaksız, kin dolu tweet nedeniyle sizi şiddetle kınıyor, kininizi lanetliyorum. Bu skandalın tabi ki izahı olamazdı. O gece size hakkımı helal etmeyeceğimi söylemiştim. Şimdi de helal etmiyorum. Acıyı, çocukları, şehitlerimizi istismar ve kininize alet etmekten daha seviyesiz bir şey olamayacağını umarım siz de anlarsınız"

Bu tweetlerinin ardından Bursa ve Van'ın yanısıra Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar Vali Karaloğlu'nu destekleyen tweetler attı.

Hakan Şükür, Bursa Valisi’ni çileden çıkardı

Hakan Şükür, Bursa Valisi’ni çileden çıkardı

Hakan Şükür, Bursa Valisi’ni çileden çıkardı

Hakan Şükür, Bursa Valisi’ni çileden çıkardı

Hakan Şükür, Bursa Valisi’ni çileden çıkardı

Hakan Şükür, Bursa Valisi’ni çileden çıkardı