Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde hakim, savcı, asker, polis ve diğer kamu görevlilerinden oluşan 386 kişi tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Türkiye genelinde yürütülen soruşturmalar kapsamında toplamda 8 bin 314 hakim, savcı, asker, polis ve kamu görevlisi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 386'sı tutuklanırken, 65'i hakkında adli kontrol kararı verildi, 12 kişi de serbest kaldı.

Adli ve idari yargıda görevli bin 363 hakim ve savcının gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, adli yargıda 193, idari yargıda ise 7 hakim ve savcı hakkında tutuklama kararı çıktı. Adli yargıda görevli 51, idari yargıda görevli 3 hakim ve savcı hakkında adli kontrol kararına hükmedildi. Adli yargıda görev yapan 4 hakim ve savcı ise serbest bırakıldı.

Adli yargıda görevli 976, idari yargıda görevli 129 hakim ve savcının ise gözaltındaki işlemleri sürüyor.

Gözaltında tutulanlar arasında 46 Yargıtay, 32 Danıştay, iki Anayasa Mahkemesi ve dört HSYK üyesi de bulunuyor.

Soruşturma kapsamında asker, polis ve kamu görevlilerinden de 6 bin 867 kişi gözaltına alındı. Çeşitli rütbelerden 6 bin 735 askerin gözaltına alındığı süreçte, 155 asker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11'i hakkında adli kontrol kararı verilen askerlerden 5'i serbest bırakıldı. Halen 6 bin 564 asker gözaltında tutuluyor.

Polis teşkilatında ise gözaltına alınan 100 polisten 22'si tutuklandı. İki polis serbest bırakılırken 76 polisin ise gözaltındaki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan kamu kurumlarında çalışan 32 kişi de gözaltına alındı. Bunlardan 9'u tutuklanırken bir kişi serbest bırakıldı. 22 kamu görevlisi ise halen gözaltında.