Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu'nun memleketi Yüksekova'da öğrencileri ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Süleyman Aksu'nun iki sene önce atandığı ve görevine devam ettiği Şemsettin Onay Anadolu Lisesi önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci ve mesai arkadaşları, çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçti. Terör örgütü IŞİD aleyhine slogan atan öğrenciler, Aksu'nun Dize mahallesindeki evinin önüne geldi. Birçok öğrencinin gözyaşlarına hakim olamadığı duygulu anların yaşandığı eylemde, öğrencilerin taşıdığı "Son dersini anladık hocam" yazılı pankart dikkat çekti. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar ve HDP ile DBP yöneticileri destek verdi. Kalabalık adına Aksu'nun arkadaşı öğretmen Kenan Canan bir açıklama yaptı. Canan, saldırıda hayatını kaybedenlerin Kobani'ye yıkılan umutları yeşertmeye, kütüphane ve çocuk parkı yapmaya gideceklerini söyledi. Sadece Kobani'nin inşası için değil tüm dünyaya kardeşlik mesajı vermek isteyen güzel yürekli insanlara vahşice bir saldırı düzenlendiğini aktaran Canan, "Olayda yaşamını yitiren yürekli gençlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bu saldırı halkların dayanışma ve kardeşliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı özelde Kürt halkı olmak üzere genelde halkların barış ve dayanışma birlikteliğini hedef alan bir saldırıdır. Olayda şüphe götürmez bir şekilde parmağı olan IŞİD çeteci güçleri ve destekçilerini lanetle kınıyoruz" dedi.

"GÜLER YÜZLÜ BİR ÖĞRETMEN"

Umut torbasında insana dair ne varsa hepsinin heba olduğunu belirten Canan, "Daha ömrüne doymamış nazlı fidanlar, körpe yürekler, IŞİD çeteci güçleri ve destekçilerinin kurdukları hain tuzakta can verdi. 22 Ocak 1990 Yüksekova doğumlu Aksu, ilk ve orta öğretimini burada tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi İngilizce öğretmenliği mezunudur. Süleyman öğretmen olumlu, yapıcı, iyi niyetli, güler yüzlü, ılımlı, esprili, sosyal ve umut dolu bir insandı. İdeal bir öğrenci ve öğretmendi" diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.