Hakkari'de son günlerde IŞİD Hakkari'de duyumları vatandaşı canından bezdirdi.

Edinilen bilgiye göre Hakkari çevre yolu rektörlük civarında bazı gençler yeni tıraş olmuş ve sırtında çanta olan bir şahıstan şüphelenerek kovalamaya başladı. Şahıs kaçarak buradaki güvenlik güçlerine sığındı.

Daha sonra toplanan yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak hastane önüne doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Duyarlı bazı gençler zırhlı araçların önüne geçerek olayların çıkmasını önlediler. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan çarşı merkezindeki belediye önüne kadar yürüyüşe geçen kalabalık burada oturma eylemi yaptı.

Burada basın mensuplarına açılamada bulunan İzzettin Karakurt isimli görgü tanığı, yaklaşık iki gündür Işid'ten şüphelendikleri kişiler yüzünden Hakkarililer iftardan sonra dışarı çıkamıyor dedi.

Karakurt,"Daha önce çarşı merkezi iftardan sonra vatandaşlarla dolup taşıyordu. Dün ve bugün yabancı bir şahıs gördük yine biz bu şüpheli kişi ile konuşmaya gittik. Polisler zırhlı araçlarla bizi ablukaya alarak şüpheli şahsı elimizden alıp emniyete götürdüler. Daha sonra biz bir haber alamadık. Hakkari halkı bu yüzden tedirgin oluyor ve dışarı çıkamıyor. Bu akşam yine çevre yolunda şüpheli bir şahıs gördük. Polis şahsı elimizden aldı. Bizlerde çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçtik. Şahıs Batman doğumludur. Gaziantep ilinde ikamet ediyor. Şahsın sırtında şüpheli bir çanta vardı ve esmer idi. Sakal kesimi yeni olduğu için kendisinden şüphelendik" dedi.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise Işid söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, son günlerde Hakkari'de böyle bir asılsız yaygaranın dolaştığını ve halkın huzurunun bozulduğunu söylediler.

Yetkililer,"İstediği kişi istediği ilde gezmekten hürdür. Şüpheli diye herkes Işid'li değil. Varsa bizim işimiz gereğini yapacağız. Ancak son günlerde birileri kendi kafasına göre şüpheli gördükleri kişiyi kovalıyor sonrada Işid'liye benzettik diyorlar. Daha önce de Sivas doğumlu aklı dengesi bozuk bir şahıs Hakkari'ye gelmiş Işid'li diye tartaklamışlar. Polis her zaman görevinin başındadır şüphelendikleri birileri varsa bize bildirsinler bizde görevimizi yapalım. Kimseyi bu huzur ortamını bozmaya hakkı yoktur" dediler.