Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Ziyamet köyünde geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan ve bölgede infiale yol açan olayla ilgili yürütülen soruşturma genişletilerek sürüyor. 

Aracı ile Ozan Sülün’e kasti olarak çarpıp yaralanmasına neden olan Nihat Gürler hakkında 5 gün ek tutukluluk emri temin edilirken, Ozan Sülün’ün hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Olayın kız meselesi yüzünden yaşandığı iddia edildi. Diyalog muhabirinin yakın çevreden elde ettiği bilgilere göre Ozan Sülün’ün kendisine çarpan Nihat Gürler’in sevgilisinin eski eşi olduğu öğrenildi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erdal Dal, zanlının 23 Aralık 2015 tarihinde saat 16.30 sıralarında yönetimindeki araç ile Ziyamet köyü içerisinde Ozan Sülün isimli şahsa kasti olarak çarparak öldürmeye teşebbüs ettiğini anımsattı. 

Zanlının aynı gün polise gelerek teslim olduğunu belirten Dal, ifadesine başvurulacak birçok kişinin olduğunu ifade edere, geniş çaplı olarak sürdürülen soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.