Gamze Pir Baykur

Tantura kavşağı yakınlarında 300 gr 300 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi bulunduğu yerden almak isterken suçüstü yakalanan zanlı İsmail Kılıç almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Kılıç, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Suçlamayı kabul etmedi…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 5 Eylül tarihinde alınan bir bilgide eski Mağusa-Lefkoşa anayolunda Tantura kavaşağı olarak bilinen çember yakınında uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini belirtti. Ayni gün söz konusu bölgeye gidilerek yapılan incelemede tabela altında çamaşır ilacı kutusu içerisinde 300 gr 300 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile 150 adet boş uyuşturucu paketi bulunduğunu açıklayan Kavaz, pusu görevine başlandığını belirtti. Kavaz, ayni gün zanlı İsmail Kılıç’ın, yönetimindeki aracı ile konu yere geldiğini belirterek, zanlının aracından indiğini ve uyuşturucuyu bulunduğu yerden almak için uzandığı esnada suç üstü tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Kavaz, zanlıya 300 gr 300 mg Sentetik Cannabionoid tasarrufu suçundan dava getirildiğini ve zanlının davasını kabul etmediğini açıkladı.

Bir çok sabıkası var…

Polis Memuru Mustafa Kavaz, zanlı İsmail Kılıç’ın “Darp”, “Kasti hasar”, Polisi darp”, “Mülke tecavüz”, “Katle teşebbüs”, “Yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” gibi bir çok sabıkası bulunduğunu belirterek, zanlının 2004 yılında kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan 2 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkadı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlının serbest kalması halinde ayni suçu işlemesinin kuvvetle muhtemel olduğunu veya yasa dışı yollardan adayı terk edebileceğini ifade ederek zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı İsmail Kılıç’ın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezevine gönderilmesine emir verdi.