Melin Dobran

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, “Bu kadar ezilen, 3. sınıf vatandaş yerine konulan başka bir çalışan grubu yok… Haksızlığa son verin” dedi.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümette bulunan siyasi partilerden, emekten yana mı sermayeden yana mı olduklarını belli etmelerini istedi.

KTHY ve ETİ Teşebbüsleri eski çalışanlar, dün akşam, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genişletilmiş İlçe Toplantısı’nın yapıldığı Gönyeli Belediye Binası önünde eylem yaptı. Gönyeli Belediye Binası önünde CTP'yi protesto eden mağdurlar, haklarını istediler. Saat 19.00 sıralarında ellerinde meşalelerle Gönyeli Belediye Binası önüne gelen 30 kadar eski çalışan, “Haklıyız, hakkımızı söke söke alırız”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atarak protesto eylemi yaptı. 20’ye yakın polis de olay yerine gelerek güvenlik önlemleri aldı. Öfkeli eylemcilerden yaklaşık 20 kişi ile polis arasında itiş-kakış yaşandı. Eylemciler gecenin geç saatlerine kadar toplantının bitmesini ve kendilerine bir açıklama yapılmasını bekledi.

“Herhalde yeterince dikkat çekemedik”

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, mağdur çalışanların istihdamı konusunun komitede görüşülüp, genel kurula gitmesini istediklerini söyledi. Bina önünde basına açıklama yapan Atakan, şunları söyledi:

“Bu konuda UBP Genel Başkanı Özgürgün şunu söylemişti: ‘Biz bu yasayı geçirdik, ancak uygulamaya konduktan sonra ciddi sıkıntılar doğurdu. CTP’nin hemen hemen birçok milletvekili de aynısını söylüyor. O zaman neyi bekliyoruz? Herhalde yeterince dikkat çekemedik. Onu belirtmek için geldik. Umarım Ekim sonuna kadar bu iş komitede görüşülür, genel kurula gider ve bu haksızlık artık ortadan kalkar. Bu insan haklarına aykırıdır. Bir devlette bu kadar ezilen, 3. sınıf vatandaş muamelesi gören bir çalışan ekibi daha yoktur. Haksızlığa son verilsin. Haksızlık ortadan kalkmadığı sürece, eylemler ne noktalara gelecek göreceğiz.”

“Bu insanların suçu ne?”

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun muhalefetteyken başka, hükümetteyken başka “filmler oynadığını” iddia etti.

Bıçaklı, “Bu kadar insanın suçu ne? Şimdi hükümette bulunanlar bizimle beraber eylemlere katıldılar. Güney’e mi geçip şikâyet edelim? Bu sorunu artık çözün. Sizden tek bir ricam var. Tarafınızı belli edin. Emekten yana mısınız, sermayeden yana mı? Umarım alınması gereken mesaj alınmıştır” ifadelerini kullandı.