Kubilay Kurçer

9 yıldır KKTC vatandaşı Cengiz Cemaloğlu ile evli olan Hülya Cemaloğlu, evliliklerine “paravan evlilik” suçlaması yapıldığı için bir türlü vatandaş olamıyor. 

Star Kıbrıs ve ADA TV aracılığıyla İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’a çağrıda bulunan Cemaloğlu ailesi, yıllardır süregelen bu haksızlığın çözülmesini istiyor… Vatandaşlık verilmeme nedeni olarak da, Hülya Cemaloğlu’nun bir suçtan dolayı cezaevinde yatan eski eşini ziyaret etmesi gösteriliyor. Acılı annenin kızı da, bir suçtan dolayı 7.5 yıl cezaevinde bulunan eski eşinden.. 

Ada TV’de Nazmi Pınar’a açıklamalarda bulunan Hülya Cemaloğlu, yurttaşlık bölümü amirinin ‘Sen cezaevine ziyarete gidiyorsun. Senin yurttaşlığın kapanmıştır. Sana kimlik yoktur” şeklinde ifadede bulunduğunu söyledi. 
Eşinin ailesinin haberi olmadan evlendiklerini, sorunların o günden başladığını belirten Hülya Cemaloğlu, yıllar önce okur yazarlığı olmayan eşi Cengiz Cemaloğlu’na bir kağıt imzalatıldığını belirterek şöyle dedi: 

“Eşimin ailesinin, nikah kıydığımızdan sonradan haberleri oldu. Gerçekten alakası olmayan ifade imzalattılar, ifadeyi avukat kanalıyla geriye çektirdik. Mülakata alındığımızda ‘dosyada bazı evraklar var onların yok olması için tekrar polis raporu isteyeceğiz’ denildi. Mülakata girdiğimizde eşimle benim bu konuda olumsuz bir şey olmadığı söylendi. Tekrar durumu sormaya gittiğimde gelen raporla size yardımcı olamıyorum denildi. Gerekçe ise hiçbir şey.” 

Hülya Cemaloğlu, birçok belgesinin tam olmasına rağmen hala yetkilileri, evliliklerinin gerçek olduğuna inandıramadıkları siteminde bulunarak, “9 yıldır evliyim, istenirse CD’mi de veririm.” dedi. 

Cemaloğlu ailesi, Star Kıbrıs ve ADA TV aracılığıyla İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’a çağrıda bulunarak, şunları söyledi: 

“9 YILDIR EVLİYİM” 

“Duyun beni… Evliliğimi ispatlamam için ne yapmam gerekiyorsa söyleyin, 9 yıldır evliyim. İstenirse CD’mi de veririm. Geçmişte eşimin okuma yazma bilmemesinden dolayı yanlış ifadeye imza atması suç mu? Eşim yurtta büyümüş, kimsesi yok. Ben sadece 14 yaşındaki kızımı çalışarak geçindirmek ve okutmak istiyorum. Sigortalı işte çalışmak için kimlik istiyorum. Şeker ve astım hastasıyım, hastanede doğru dürüst tedavi göremiyorum. Günlük ev temizliği bulamazsam gidemiyorum. Okutmak zorunda olduğum bir kız çocuğum var.”