Din İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı vesilesiyle Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne Kurban Bayramı'nın son günü olan bugün yüzlerce kişinin katıldığı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarete, normalde Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyen Türkiye ve diğer ülke kökenlilerin oluşturduğu 779 kişi katıldı.

Lefkoşa, Gazimagusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de oluşturulan toplanma noktalarından, Din İşleri Başkanlığı’nca kendilerine tahsis edilen 17 otobüsle hareket eden 779 kişi, sabah saat 09.00’da Metehan’dan geçiş yapmaya başladı. Kafile, Rum polisinin aldığı geniş güvenlik önlemleri eşliğinde 5’erli gruplar halinde Hala Sultan Tekkesi’ne ulaştı.

Hala Sultan Tekkesi’ni ilk kez ziyaret etme fırsatını yakalayan müminler bol bol hatıra fotoğrafı çekti, Hala Sultan Tekkesi ve Türbesi’ni gezdi, abdest aldı, namaz kıldı, okunan mevlidi şerifi, Kuran-ı Kerim’i dinledi ve dualar etti.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, öğle namazından önce camii içerisinde cemaate yaptığı konuşmada; Kıbrıs’ın ve bölgenin Hala Sultan gibi güzide bir değerini 7’nci kez toplu ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Dünyada ve bölgede cereyan eden olaylara da değinen Talip Atalay, “Hepimizi derinden üzen bu olaylardan kurtulmak için, birbirimizi anlamaya, birbirimizi sevmeye, iyilikte ve güzellikte buluşmaya ihtiyacımız var” dedi. Kendisini dinleyen cemaati, önümüzdeki 24 saat içerisinde bir iyilik yapmaya davet eden ve cemaatten söz alan Atalay, konuşmasını vatandaşların ve İslam âleminin Kurban bayramını kutlayarak tamamladı.

Din İşleri Başkanlığı tarafından ziyarete katılanlara yiyecek ve içecek ikramında da bulunuldu.

1473948351.jpg

1473948383.jpg

1473948285.jpeg

1473948297.jpeg

1473948306.jpeg