Ülkemizde geçtiğimiz gün Filistinli ve Libyalı öğrencilerin oynadığı halı saha maçında çıkan kavgada demir ve tahta sopayla Mohammed Abed Alghani’nin kafasına vurarak kafatasının kırılmasına neden olan zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Ali Gencer, 3 Nisan tarihinde YDÜ kampusu içerisinde bulunan halı sahada Filistinli ve Libyalı öğrencilerin aralarında yaptıkları futbol maçında kavga çıktığını ve zanlılar Mohamed Moktar ve Taha Hadoud’un, tasarruflarında bulunan demir ve tahta sopalarla Mohammed Abed Alghani’nin kafasına vurarak kafatasını kırdıklarını söyledi. 

Müştekinin kafa travması geçirdiğini, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu kaydeden Gencer, Alghani’nin sağlık durumuna göre zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın gidişatının değişebileceğine değinerek, 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.