İskele’nin mevcut sorunlarını tartışmak ve bölgenin kurumsal yapısını nasıl tamamlayacağını ele almak amacıyla bir toplantı düzenledi.

 İskele Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bölge Esnaf ve Zanaatkarlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri katıldı.

Gerçekleştirilen  toplantıda konuşma yapan İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Kaymakamlık binasının Büyükelçiliğin katkıları ile yapıldığını anımsatarak, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya toplantıya katıldığı ve bölge halkının sorunlarına duyarlı davrandığı için teşekkür etti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılan birçok yatırımda  Türkiye’nin katkısı olduğunu belirterek Büyükelçi Halil İbrahim  Akça’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, bu projeleri daha geniş kapsamlı görüşmek için yeterli zaman kalmadığı  için böylesi bir toplantıyı yapmaya karar verdiklerini belitti. 

İskele Kurumsallaşma Platformu adına konuşan Hüseyin Öztörel, İskele ilçesinin mevcut sorunları ve bölgenin kurumsallaşması için neler yapılabileceğini belirten bir konuşma yaptı.