Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün 2 genç uyuşturucudan tutuklandı. Üzerinde 6 buçuk gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunan Halil Çakan sorgusunda konu maddeyi aldığı kişi olan Hüseyin Can’ın ismini verince, O da tespit edilerek tutuklandı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz,  9 Ocak 2015 tarihinde zanlı 1 Halil Çakan’ın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve zanlıyı Gazimağusa’da tespit ettiklerini söyledi. 

Zanlının üzerinde yapılan aramada sağ cebinde 2, sol cebinde 4 gram uyuşturucu madde bulduklarını anlatan Kavaz, yine zanlının sol cebinde bulunan bir beyaz kağıt içerisinde saklı vaziyette yarım gram daha uyuşturucu madde bulduklarını ifade etti. 

Suçunu kabul etti, aldığı kişiyi söyledi.

Zanlının suçunu kabul ettiğini söyleyen Kavaz, zanlıdan elde edilen soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi zanlıya, zanlı 2 Hüseyin Can’ın verdiğini tespit ettiklerini söyleyen Kavaz, zanlı 2 Hüseyin Can’ı da aynı gün tespit edip tutukladıklarını aktardı. Soruşturmanın henüz yeni başladığına vurgu yapan Kavaz, zanlıların soruşturmanın selameti açısından 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılarında tutukluluk süresine itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.