Lapta-Girne arası ulaşımı sağlamak için kullanılan dolmuşlar, bölge halkında büyük sıkıntılara yol açıyor. Mevcut hat üzerinde 36 adet dolmuş ulaşımı sağlıyor. Bunun yanısıra 9 adet Karşıyaka, 5 adet Tepebaşı ve 1 adet Başpınar dolmuşu, bu hat üzerinden kendi bölgelerine yolcu taşıyor. Dolmuşları kullanan yolcular ise bir çok dertten muzdarip. Bu sorunların başlıcaları; Yolcu alma yarışları, keyfi güzergahlar ve şöförlerin tutumu. 

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK” 
Sorunların en büyüğü kuşkusuz ki; yolcu alma yarışlarında yaşanan tehlikeler. Birçok kez kazayla burun buruna geldiklerini söyleyen yolcular, şoförlerin daha fazla yolcu alabilmek için, yolları adeta yarış pistine çevirdiklerini belirtti. Ayrıca bu amaç doğrultusunda şoförlerin aralarında yaşadıkları tartışmalar da, yolcuları fazlasıyla rahatsız ediyor. 

“KİM NEREYE GIDİYOR BELLİ DEĞİL” 
Bir diğer sıkıntı ise şoförlerin, mevcut güzergahların dışına çıkarak keyfi seferler yapması. Birçok kez gidecekleri yerlerden farklı yerlere götürülen, yolları uzatılan yolcular, kimi zamanda bir dolmuştan indirilip diğerine bindiriliyor. Hiçbir sıra ve düzenin olmadığı sistemde; bölgeden dakikalarca dolmuş geçmemesi, akabinde bir sürü dolmuşun ardarda geçmesi ise, alışılmış bir durum haline geldi. 

“İSTENMEYEN OLAYLAR OLUYOR” 
Öte yandan bazı şoförlerin tutumu da birçok yolcuyu çileden çıkarıyor. Küfürlü konuşmaları, araç içinde sigara içmeleri, hatta kimi zaman kadın yolcuların sözlü taciz edilmesi, halkın tepkisini çekiyor. Bu tarz olaylarla sık sık karşılaştığını belirten bölge halkı, dolmuş ile seyahat etmek istemiyor. 

TURİSTLERE FARKLI TARİFE 
Çok önemli bir turist merkezi olan ve her 7 turistten birinin tatilini geçirdiği Lapta'da, turistler de yaşanan olaylardan ve mevcut durumdan fazlasıyla rahatsız oluyor. Bölgeden oldukça memnun olduklarını belirten turistler, dolmuş sorununun bu güzel bölgeye gölge düşürdüğüne dikkati çekiyor. İddialara göre; şoförler, turistlerden fazla ücret talep ediyor. 

“AFRİKALI ÖĞRENCILER SORUN YARATIYOR” 
Bölge ve çevresinde çok sayıda Afrikalı ikamet ediyor. Onların, şikayetçi oldukları konu ise çok farklı. İddialara göre dolmuş şoförleri, Afrikalıları araçlarına almak istemiyor. Dünya'nın birçok yerine nazaran Kıbrıs Halkı'nın kendilerine karşı oldukça sempatik ve misafirperver yaklaştığını belirten Afrikalılar, dolmuş şoförlerinin bu tutumuna bir anlam veremediklerini belirtiyor. Şoförler ise konuyla ilgili olarak; söz konusu yolcuların sürekli ücret ödemeyi reddettiğine ve yolcuları rahatsız ettiklerine savunuyor. 

ŞÖFÖRLER DE RAHATSIZ 
Ulaşım konusunda, halkın olduğu gibi şoförlerin de sorunları var. Hat üzerinde çalışan şoförler, herkesin kafasına buyruk hareket ettiğini ve herhangibir sefer sırası oluşturulmasına kimsenin yanaşmadığı, yanaşılsa bile uygulanmadığını belirterek birbirini suçluyorlar. Belli zamanlarda mevcut sorunları aşmak için toplanıp fikir alışverişi yapan şoförler, şimdiye kadar herhangibir sonuca ulaşabilmiş değil.