Gündem Kıbrıs Özel

Ülkemizde yıllardır eksikliği hissedilen ve bu yıl 29 Haziran-15 Ekim arasındaki süre boyuncasaat başı 5 bin 160, toplamda ise 937 bin 400 Dolar ödenerek kiralanan yangın söndürme helikopteri dünkü tatbikatını halka yakın bir noktada yapmasından dolayı vatadaşların tepkisini çekti.

Dün saat 17:00 sıralarında Gazimağusa'da bulunan Koca Reis Plajı'nda bulunan vatandaşlar aynı saatlerde Koca Reis Plajı'nda tatbikat yapan helikoptere adeta öfke kustu. Tatbikatın olacağı konusunda hiç bir uyarı yapılmadığını belirten vatandaşlar, tatbikatın denizde halkın yüzdüğü bölümün çok yakınında yapıldığını belirtti ve "İnsan hayatı bu kadar mı yok sayılır? Tatbikat yapayım derken Allah korusunu birinin ölümüne yol açabilirdiler" derken.

Kimi vatandaşlar ise "Görmemişin helikopteri olmuş...", "Deniz de bile rahat yok", "Tatbikatın yeri burası değil", "Ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz görgüsüzler gibi gözümüze soka soka bu kadar yakınımızda tatbikat yapmalarına gerek yok" yorumlarını yaptı.

Ülkemizde yıllardır eksikliği hissedilen neredeyse alınması için halkımızın kampanyalar başlatacağı yangın helikopterinin böylesine amatörce kullanılması ve halkımızın tepki çekecek şekilde kullanılması traji komik bir KKTC gerçeğinden başka bir şey değil.