İşte Tel-Sen'in açıklaması:

‘Pankartlı Eylem Bakanlığa Siyah Çelenk!!!’

Telekomünikasyon Dairesinde örgütlü bulunan Tel-Sen Sendikası Yönetim Kurulu, 2015 yılı bütçe tasarısında Telekomünikasyon Dairesine aktarılması öngörülen kaynağın daire tarafından hazırlanan ve halka verilen hizmetin artırılmasını sağlayacak projenin hayata geçirilmesine yeterli olmadığını öne sürerek halka gitme ve halktan yardım toplayarak bu projeyi hayata geçirme kararlılığında hem yardım toplama izni talebi ile kaymakamlıklara başvurmakta hem de eylemlerine devam etmektedir. 

Bu bağlamda cuma günü saat 08:00’da Tel-Sen Yönetim Kurulu Lefkoşa Köşklüçiftlik’de Citroen Kavşağında pankartlı eylem ayni gün saat 09:30 da ise Bakanlığın Telekomünikasyon Dairesine bakış açısını protesto etmek amacıyla Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’na siyah çelenk konulacaktır. 

Girne Kaymakamlığı’na Yardım Toplama İzin Talebi Yapıldı…

Kaymakamlıklardan yardım toplama izni alarak halktan Telekomünikasyon Dairesine yardım toplamayı hedefleyen sendika Yönetim Kurulumuz bu talebini Girne Kaymakamlığı’na vermiştir.

Kaymakamlık Arşivine ilgili talep bıraktıktan sonra Girne Kaymakam’ı da ziyaret edilerek Kaymakam’dan izin konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Arslan Bıçaklı ‘Dilenmekten Biz Değil Bu Yapıyı Oluşturanlar Utanmalı’

Ziyaret esnasında izin talebi gerekçelerini Girne Kaymakamı’na aktaran Arslan Bıçaklı ‘biz özelde Telekomünikasyon Dairesine genelde ise tüm toplumsal varlıklara sahip çıkma adına yardım toplamak istiyoruz. Dileneceğiz ancak dilenmekten biz değil bu yapıyı oluşturanlar utanmalı’ şeklinde açıklama yaptı.

Tamay Soysan: ‘Halka Kaliteli Hizmet İçin Direnmekteyiz’

Telekomünikasyon Dairesi çalışanları halka kaliteli hizmet sunma konusunda kararlıdır ve bu bağlamda gerekli projeyi hazırlamıştır. İki yıldır bütçeden kaynak aktarılarak projenin hayata geçmesi beklenmektedir. Bu proje çağdaş teknolojinin halka sunulmasını sağlayacaktır.  

Telekomünikasyon Dairesinin ayakta kalması için üzerimize düşeni yapancağız. Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları ve Sendikası, toplumsal varlıklara sahip çıkma adına mücadelesine sonuna kadar devam edecektir.

Bakan Taçoy Kara Çelenk ile Protesto Edilecek…

Elektronik Haberleşme Yasası Değişikliği Meclis alt komitesinde görüşülürken söz alan dönemin DPUG Milletvekili şimdinin Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Telekomünikasyon Dairesinin verdiği hizmetlerin korunması için sadece süre uzatmanın yeterli olmayacağını belirtmiş ve Daireye yatırım projesi konmasını hatta bu söylemlerinin kayıtlara geçmesini talep etmişti. Şimdi Sn. Hasan Taçoy, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ancak her ne hikmetse bütçeye yatırım için kaynak konmasını talep etmemektedir. Bu sendikamız tarafından oldukça manidardır. Kabul edilemezdir. Protesto etmekteyiz etmeye de devam edeceğiz.

Sayın Bakana soruyoruz Telekomüğnikasyon Dairesini götürmek istediğiniz hedef nedir? Endişe duymaktayız ve bir an evvel gerek toplum gerekse de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığındaki yetkili sendika Tel-Sen ile hedefinizi paylaşmanızı bekliyoruz.