Perşembe akşamı sosyal medyada üzerinden Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan askeri birliklerde bir hareketlilik olduğuna dair söylentiler çıktı. Bunun üzerine siviller, Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikleri'nde toplandı.

Bir subay, bölgede artan gerilimi sakinleştirmek için birlik önünde açıklama yaptı. M. Yakup (@mukallid_) adlı kullanıcı da o anları Periscope üzerinden canlı yayınladı.

Görüntülerde subayın, “Buradan tek kişi çıkmadı. Zarar gelmez size bizden. Bütün tanklarımız kontrol altında. Birlik komutanlarımız burada. Lütfen görevimizin başındayız. İnanın bize.  Arkadaşlar!  Bakın lütfen rahat olun, sakin olun! Herhangi bir sıkıntı yok. Biz buradayız, hep beraberiz. Sizin hassasiyetinize inanıyoruz, güveniyoruz. Sıkıntı yok, lütfen!” dediği görülüyor.

Her ne kadar siviller Etimesgut’ta toplansa da, Ankara Valiliği sosyal medyada yayılan askeri birlikte hareketlilik söylentilerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, "Halkımızın gerçek dışı bu tür haberlere itibar etmemesi fevkalade önemlidir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: @mukallid_ ve Medyascope.tv