Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, partinin Esentepe ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Meclisin miadını doldurduğunu, mevcut siyasilerin büyük çoğunluğunun vatandaşın iradesiyle alay eder hal ve davranışlar sergilediklerini söyledi. Önce bir partiden seçilip daha sonra bir başka partiye sıçramaya çalışan vekillerin vatandaşların iradesini yok saydıklarını ve artık toplumda itibarlarının kalmadığını da söyleyen Özersay “Milletin vekili olmakla, menfaatin esiri olmayı karıştıran bir seçilmişler grubuyla karşı karşıyayız. Halkın iradesini yok sayanları günü geldiğinde vatandaş da yok sayacak. Bugün adeta muhalefetin olmadığı bir Meclis var, böyle parlamenter demokrasi mi olur?” dedi. Özersay “Anayasa değişikliği konusunda yapılan referandumda Mecliste yer alan tüm siyasi partiler evet demiş olmasına rağmen, vatandaşların hayır diyerek bunu kabul etmemiş olmaları o gün hepimize bu Meclis’in miadını doldurduğunu gösterdi. Bunun ertesinde kurulan hiçbir hükümet uzun ömürlü olmadı, çünkü halk desteğine sahip olmadı, bundan sonra da olamaz. Zaten şu anki koalisyon hükümetinin de toplumsal bir tabanı yoktur. Hem icraatta, hem de Türkiye ile olan ilişkilerde yalpalıyor olmalarının en önemli nedenlerinden birisi de budur” dedi.

Halkın Partisi yöneticileri ve gönüllüleri Esentepe’yi ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi ve ülke sorunlarının çözümü konusundaki görüşlerini anlattı. Ziyarete Halkın Partisi Genel Başkanı yanı sıra Genel Sekreter Tolga Atakan, Girne İlçe Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu, Merkez Yönetim Organı üyeleriyle Parti Meclisi üyeleri ve kimi kurucu üyeler ve gönüllüler de katıldı. Ziyarette vatandaşlarla bölgenin sorunlarını da konuşan parti yetkilileri özellikle Teknecik elektrik santraline filtre takılmaması nedeniyle yaşanmakta olan çevre sorunlarını ve belediyelerin bölgede sürekli değişen nüfus dikkate alınmadan belirlenen devlet katkılarının yarattığı adaletsizliği ele aldılar.

Esentepe ziyareti sırasında konuşan Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay “herkes çok iyi biliyor ki CTP sırf hükümette kalmak için, UBP de sırf hükümete gelmek için bugüne değin hiç yapmadıkları şeyleri yaptılar. O makamlardan kalkmamak için ellerinden geleni yapacaklarını gösteriyor bu. Öte yandan bazı seçilmiş vekiller teker teker partilerinden istifa etmeye başladılar. Bir başka partiye bu aşamada gidemeyecekleri ve bağımsız kalmak zorunda oldukları aşikar. Bu saatten sonra gitmeleri gereken yer bir başka parti değil evleridir, ailelerinin yanıdır. Bu davranışlarıyla halkın iradesini ne kadar önemsediklerini de bir kez daha görmüş olduk. Önce bir öz eleştiri yapsınlar, halka ne vaadetmişlerdi ve neyi yapabildiler açıklasınlar” dedi.

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada partinin köy ve bölge ziyaretlerinin seçim zamanı değil her zaman devam edeceğine dikkat çekilerek “Halkın ne düşündüğü, sorunların çözümü konusunda hangi görüşlere sahip olduğu bizim için önemlidir, biz bu yolu Halk ile birlikte yürüyeceğiz” denildi.