HP’den yapılan açıklamaya göre görüşmeye, HP Başkanı Kudret Özersay, Genel Sekreter Tolga Atakan ve Merkez Yürütme Organı üyelerinden Jale Refik Rogers, Cemre Günsel Esengin ve Kemal Bağzıbağlı katıldı.

Görüşmede konuşan Özersay, “Halkın Partisi programına göre önce eldekine sahip çıkmak yoluna gideceğiz, akılcı yatırımlarla ve işletme ile kurtarma yoluna gideceğiz. Burada çalışanların tutumu, örgütlü yapıları olan sendikaların tutumu da çok önemli elbet” dedi.

Konuşmasına Dome Otel’de yaşananları örnek vererek devam eden Özersay şunları kaydetti:

“Örneğin Dome Otel’de sendikanın ‘birisi nerden bulursa bulsun bize istediğimiz parayı versin’ gibi bir yaklaşım yerine kurumun menfaatlerini esas alan ve bu uğurda fedakarlık gösterebilen bir tutum ortaya koymuş olması asıl belirleyici unsurlardan birisi. Üreten ve örnek olan her kurumumuz ülkemize dair umudumuzdur. Yani herkes elini taşın altına koyarsa ve sahiplenirse, başarı gerçekten mümkündür. Bizim de anlayışımız budur, hükümete geldiğimizde izleyeceğimiz yol da budur”

Açıklamada, kurumların sırf zarar ediyor diye elden çıkarılmaması gerektiği vurgulanarak, “Önce reform niteliğinde adımlar atılarak kurumların kurtarılması ve akılcı şekilde işletilmesinin denenmesi gerekir” denildi. Dome Otel’in bu açıdan önemli bir örnek olduğu dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kurum geçmişte farklı hükümetler döneminde birilerine rant yaratmak için elden çıkarılmaya çalışıldı. Verilen hukuk mücadelesinin de kazanılmış olması ayrı bir mutluluk. Ancak toplumsal yararı esas alan bu türden bir işletmenin mahkemelerde zaman, enerji ve kaynak harcamasına neden olan bu yaklaşımlar kabul edilemez. Gelmiş geçmiş hükümetler, gerçek ve bütüncül bir turizm vizyonu ile bu türden kurumlara destek olacaklarına maalesef köstek oldular. Gelinen noktada, siyasi erk toplumsal yararı düşünmeli ve olası yatırım planlarının yapılabilmesine imkan vermek için Dome yetkililerine sözleşmenin uzatılması bağlamında öngörülebilir bir yol haritası çizmesi gerekir. Ancak görünen o ki hükümetin böyle bir vizyonu yok, hükümet Dome Otel yetkilileriyle görüşme dahi yapmıyor”