BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide bugün Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ile bir araya geldi.

Görüşmede Özersay’a Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan ve partinin Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Cemre G. Esengin eşlik etti.

Eide’nin bu sabah Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyareti ertesinde gerçekleşen görüşmeden sonra sosyal medya ortamında kısa bir açıklama yapan Kudret Özersay şu ifadeleri kullandı:

“Bugün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Eide ile kendi talebi üzerine bir görüşme gerçekleştirdik. Halkın Partisi yetkilileriyle ilk görüşmesiydi. Kendisine partimizin müzakere süreci ve kapsamlı çözüme dair vizyonunu anlattık. Müzakere sürecinin hangi aşamada olduğunu anlamaya çalıştık ve farklı başlıklara dair görüşlerimizi anlatma fırsatı bulduk. Öte yandan Kıbrıs Rum tarafının dün üç ayrı blok ile ilgili olarak çıktığı ihaleyi de gündeme getirdik ve bu türden adımların müzakere sürecine zarar verdiğini ama daha da önemlisi Kıbrıs Rum toplumunu ve liderliğini kapsamlı çözüme uzaklaştırma tehlikesi taşıdığını anlattık, rahatsızlığımızı izah ettik. Müzakere sürecinin sürekli olarak “yıl sonu, baharda, yazda, seçimlerden önce, seçimlerden sonra” gibi her defasında insanların beklentilerini alt üst eden bir şekilde yürütülmesinin insanları bu süreçten giderek daha da soğuttuğunu, bir an önce sonuç alıcı bir müzakere modalitesine geçilmesi gerektiğine dikkat çektik. Görüşmeyi Genel Sekreterimiz Tolga Atakan ve Basın ve Halkla İlişkiler sorumlumuz Cemre G.Esengil ile birlikte gerçekleştirdik.”