Halkın Partisi köy ve bölge ziyaretleri çerçevesinde önceki akşam Korkuteli  köyünü ve Göçmenköy’ü ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi. Bölge halkının sıkıntılarını dinleyen Halkın Partisi yetkilileri, sorunları nasıl çözeceklerine dair düşüncelerini ve önerilerini paylaştı. Bu ziyaretler sırasında konuşan Genel Başkan Kudret Özersay “Bu Meclis’ten halkın yararına bir hükümet çıkmaz. Bunu bizzat hükümeti kurmaya aday olanlar da çok iyi biliyor.Halkın Partisi ülkenin dört bir yanında vatandaşlarla sürekli temas halinde olduğundan bu halkın nabzını çok iyi tutabiliyor. Bizim gördüğümüz şudur: Halk, hesap soracağı günü bekliyor. Çalınan kamu kaynaklarından, yapılan partizanlık ve adaletsizliklere ama özellikle de halka sorma zamanı gelmiş olmasına rağmen seçime gidilmeyerek halktan çalınmaya çalışılan zamana toplumun her kesiminde ciddi bir tepki var. Halk bunun hesabını soracak, bu hesabı Halkın Partisi’ne vereceği görevle soracak” dedi.

Özersay halkın artık verdiği sözü tutacak, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak Halkın Partisi’nin genç, dinamik ve alnı açık bir ekibe sahip olduğunu söyleyerek bu yeni siyaset anlayışını hayata geçirmek için hazır olduklarına vurgu yaptı. Özersay “Her alanda devam eden partizanlık ve iş bilmezlik sebebi ile devletin kurumları çökmüştür, halkın devlete inancı sarsılmaya başlamıştır.Halkın Partisi süregelen bu yapıya dur diyecek ve partizanlığı bitirecek iradeye sahiptir. Bu memlekette sözünü tutacak alnı açık bir siyasi harekete ihtiyaç vardır. Bizim gailemiz işte tam da budur. Halkın Partisi işte tam da bunun için kuruldu” dedi. Özersay, Halkın Partisi’nin kamu kaynaklarının adil bir şekilde paylaşılacağı, partizanlığa karşı sıfır tolerans yaklaşımının olacağı, yasaların keyfi değil adaletli bir şekilde uygulanacağı bir yönetim anlayışına sahip olduğunu vurgulayarak “bu memleketin kısa süreli değil projelerini uygulamaya koyabilecek kadar görevde kalacak güçlü bir tek başına bir iktidara ihtiyacı vardır. Halkın sahip çıkmasıyla bu yeni ve istikrarlı dönemi şekillendirecek olan Halkın Partisidir. Gittiğimiz her yerde vatandaşların sahiplenmesinden de görüyoruz ki artık bu siyasal hareketi kimse engelleyemez. Tek derdimiz alnımız açık şekilde vereceğimiz sözleri tutmak olacak. Abartılı ve popülist vaatlerde bulunmak yerine gerçekçi projelerle sözümüzü tutmak bizim için olmazsa olmazdır” dedi.

Özellikle hayvancılık ile uğraşan bölge halkının sorunlarına da değinen Özersay, bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığına vurgu yaparak bunun için niyeti olan ve gailesi de kişisel yarar değil toplum yararı olan bir ekibe ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ülkede çiftçinin, hayvancının tanımının yeniden yapılarak, bilimsel verilere dayalı bir planlama ile kısıtlı kaynakların heba edilmeden, sürdürülebilir bir yapı kurulabileceğini hatırlatan Özersay  Halkın Partisi’nde bunları hayata geçirebilecek iradenin ve birikimin  mevcut olduğunu söyledi. Uzun yıllar partizanca yapılan atamalardan dolayı devlet daireleri içerisinde iş yapamaz bir yapı oluşturulduğuna dikkat çeken Halkın Partisi yetkilileri göreve geldiklerinde iş yapmamasına rağmen görevde kalanların tespitinin yapılacağını ve gerekli disiplin mekanizmasının uygulanacağına dikkat çektiler. Genel Başkan Özersay “bunu söylemekten çekinmiyoruz çünkü derdimiz popülist olmak veya kimseyi küstürmemek değil. Derdimiz memleketin sorunlarını adaletli bir şekilde çözmektir” diye devam etti.

Özersay konuşmasında sözde reform hükümetinin memlekete zaman kaybından başka bir şey yaratmadığına dikkat çekerek şimdi kurulacak olan hükümetin de zaman ve kaynak israfına yol açacağını vurgulayarak halka sormak için erken seçim ihtiyacını yineledi. Meclisin meşruiyetini anayasa değişiklik referandumuna halkın hayır oyu vermesi ile kaybettiğini hatırlatan Özersay; “Mecliste denenmedik aritmetik kalmadı, 3-4 isim hariç bakanlık yapmayan milletvekili yok, her türlü formül denendi ve tükendi. Böylesine bir yapı içerisinde zorlayarak yeni bir hükümet yaratmaya çalışmak beyhude bir uğraşıdır” dedi

12986425_10153392211787461_1047349554_o.jpg

Halkın Partisi’nden Doğa Yürüyüşü

Halkın Partisi üye, yetkili ve gönüllüleri hafta sonu sosyal bir etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte Kalkanlı’da bulunan asırlık zeytin ağaçlarının yer aldığı parkurda doğa yürüyüşü yapıldı ve zeytinlerin tarihçesi konusunda bilgiler alındı. Partinin çevre çalışma grubu üyeleri bu yürüyüş sırasında özellikle bölgede çam-kese böceği tarafından yaratılan tahribatı da yerinde inceleme fırsatı buldular.