Yaklaşık 35 yıl kaldığı cezaevinden bir süre önce tahliye olan Haluk Kırcı, siyasi yasağı kalkınca Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını söyledi.

Yaklaşık 35 yıl kaldığı cezaevinden bir süre önce tahliye olan Haluk Kırcı, Erzurum'un son yıllarda büyük göç verdiğini, her bir Dadaş'ın Erzurum'u yeniden şaha kaldırma mücadelesi içerinde olması gerektiğini söyledi. Kırcı, "Erzurum Türkiye'nin sigortasıdır. Buradaki bir arıza, Türkiye'ye sirayet eder. Bu yüzden bu topraklara sahip çıkılmalıdır. Bugün Iğdır ve Van gibi il belediyelerinin HDP'ye kaptırılmasının en büyük nedeni yaşanan ağır göçtür. Erzurum'da bu anlamda büyük göç veren illerin başında. Yıllar sonrasını düşünmek lazım ve Erzurum insanını burada tutmak ve tersine göçü başlatmak lazım. Aksi durumda Van ve Iğdır'ın sıkıntısını Erzurum'umun da yaşaması kaçınılmaz olacaktır" dedi.

"HEDEFİMİZDE HİZMET VAR"

"Artık hedefimizde Erzurum ve insanına hizmet etmek var. 2017 yılı içerisinde siyasi yasağım kalktığında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım" diyen Kırcı, ivedilikle hayata geçirilecek projelerle Erzurum'u bölgenin süper kenti yapmanın çok zor olmadığının altını çizdi. Kırcı, "Biz bu projeleri, Erzurum insanıyla paylaşacak ve istişare yapacağız. Belediye şehri düzenlemeyle kalmayacak, sosyal projelerle ve yeni istihdam alanlarıyla göçü durduracak. Bu gün hayalet kente dönen ve sürekli göç veren Erzurum'un sıkıntılarından arınmasının tek şartı budur. Kısaca "Erzurum'ca Belediyecilik" yapmaktır. Erzurum ve Erzurumluya hizmet, bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.