Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi 4 aydır sürdürdüğü hamamböceği ile etkin mücadelesini tamamlayarak belediye sınırları içindeki 14 bölgede toplam 24 bin163 hane ve 48 bin 882 adet rögarı ilaçladı.

LTB’den verilen bilgiye göre, hamamböceğine karşı 18 Mart’ta başlatılan ve 28 Temmuz’da tamamlanan haşere mücadelesinde LTB uzun bir aradan sonra ihale yöntemi ile aldığı ilaçları kullandı.

Hamamböceği ile mücadelede jel ile ilaçlama yöntemini kullanan LTB Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi hanelerde ilaçlama yaparken dalında eğitim almış ekipler tarafından ev sahiplerinin de izniyle hane içerisindeki mutfak dolaplarının içini ve tuvaletlerin içinde uygun noktalarla, rögarları ilaçladı.

İlaçlama sırasında evde olmayan yurttaşlara da ilgili şubeye ulaşabilecekleri iletişim bilgileri içeren yazılar bırakan ekipler geri dönüşler sonucunda 1580 yurttaşın daha evlerini ilaçladı.

Şube yetkilileri sınırlar dâhilindeki tüm evlere girdiklerini ancak yine de evlerinin ilaçlanmasını isteyen yurttaşların LTB şikâyet hattı olan Alo 185’ten belediyeye ulaşabileceklerini belirtti.