Manisa'da, sekiz aylık hamile eşini dört yaşındaki kızlarının gözü önünde döverek ölümüne sebep olan şahıs hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Semih Çapar, hamile olduğunu bildiği eşini canavarca his ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Olay, 17 Mayıs 2014 tarihinde meydana geldi. Sekiz aylık hamile eşini döverek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Semih Çapar hakkında açılan davanın altıncı duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, Burcu Çapar'ın babası Süleyman, annesi Fatma Akyol ve tarafların avukatları katıldı. 13 Kasım 2014 tarihinde başlayan dava, 7 ay sonra karara bağlandı. Semih Çapar'a hamile olduğunu bildiği eşini canavarca his ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Davanın son duruşmasında ilk olarak hakim Burcu Çapar'ın anne ve babasını dinledi. Baba Süleyman Akyol avukatının verdiği beyana katıldığını dile getirdi. Anne Fatma Akyol da, "Anne olarak çok zor günler geçiriyorum. Adalete güveniyorum. Semih Çapar'ın en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Akyol ailesinin avukatlığını yapan Mehmet Özyolcu ise Semih Çapar'ın şuana kadar verdiği ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek, eşini küçük kızlarının önünde öldürdüğünü hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istediğini dile getirdi.

EŞİNİ ÖLDÜREN KOCA SON SAVUNMASINI YAPTI

Semih Çapar, davada verdiği son savunmasında şu ifadeleri kullandı: "Ben eşime zarar vermedim. Eşimin ve çocuğumun mezarını bile bilmiyorum. Adli Tıp raporlarında vurma ile bir bulguya rastlanmadı. Eşimin hiç bir yerinde kan lekesi yoktu. Eşini öldürmek isteyen hastaneye götürür mü? Ben hastanede eşimin yanında olmak istedim. Ama beni engellediler. Şimdi yapmamış olduğum bir işten ceza alacağım. Böyle bir acıyı kendime nasıl yaşatırım. Benim ondan başka kimsem yoktu. Eşimin yarası sağ tarafındaydı. Diz kapaklarında da sıyrık var. Dövme olsaydı, raporlarda çıkardı. Bu olayı bambaşka yere getirdiler. Kendisini arabadan atsaydım, fren yapmama gerek yoktu. Ben suçsuzum."

Semih Çapar'ın avukatı Emin Uz, her davanın özel nedenleri olduğunu bu davada ise Adli Tıp Raporunun önemsenmesini istedi. Emin Uz, Adli Tıp Raporuna göre olayın döverek değil düşme ve düşürülme olduğunu belirtti.

OLAY YERİNİN OLDUĞU YER VE ÇEVRESİ CD HALİNDE VERİLDİ

Duruşmada olayın yaşandığı yer ve çevresinin bulunduğu görüntüler mahkeme heyetine sunuldu. 1 dakika 22 saniyelik görüntü mahkeme salonunda izlenilmesinin ardından Semih Çapar, o gün yol boyunca en fazla 3 viteste gittiğini ifade ederek "Tek şahidim Allah, Allah benim olduğum duruma kimseyi düşürmesin" dedi.

Hakim, Semih Ç.'ye hamile olduğunu bildiği eşini canavarca his ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi.

"BURCU BUNDAN SONRA RAHAT OLARAK UYUYACAK"

Davanın sonuçlanmasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı. Duruşma sonrası baba Süleyman Akyol şöyle konuştu:"Bu güne kadar hep yalan söylediler. Adalet bizim istediğimizi verdi. En ağır şekilde cezasını aldı. Biz de çok neşeliyiz. Çocuğumuzun kanı yerde kalmadı. Torunumuza güzelce bakacağız."

Anne Fatma Akyol ise "Burcu bundan sonra rahat olarak uyuyacak. Kızı da rahat olarak büyüyecek" dedi. Akyol ailesinin avukatlığını yapan Mehmet Özyolcu da şunları söyledi: " İddianamede savcılık ağırlaştırılmış müebbet talep etmesine rağmen mahkeme iyi hal indiriminden yararlandırarak müebbet hapis kararı vermiştir. Bu şekilde adalet yerine gelmiştir. Türkiye'de de hakimler var diyebiliriz" diye konuştu.