Melin Dobran

Hamitköy muhtarı Feyzullah Bostancı, bölgede birçok sorun olduğunu dile getirdi. Uzun zamandan beridir köydeki sorunların bir türlü çözülmediğini belirten Bostancı, su konusunda büyük sıkıntı yaşandığını ifade etti. Muhtar, “Doğduk doğalı bölgede su sıkıntısı çekiyoruz. İnşallah Türkiye’den gelecek olan su en erken zamanda gelir de biz de bu sıkıntıdan kurtuluruz. Hem kullanma hem de içme suyunda sıkıntı yaşıyoruz” dedi. Yol ve kanalizasyon sorunun uzun zamandan beridir sürdüğünü dile getiren Bostancı, bu konuda belediyeden yardım beklediklerini belirtti. Köyün girişindeki asfalt yol çökmüş durumda ve bazı tümseklerin yarısı yok. Ayrıca tümseklerin üzerindeki boya silinmiş ve sürücüler bunu fark etmiyor. İlkokulun altında bulunan otobüs durağı ise paslanmış durumda.

“Alt yapı yetersiz”

Köyde uzun zamandan beridir alt yapı sorunu olduğu anımsatan Bostancı, yıllardır çöken ve çukur olan yollar için bir iyileştirme yapılmadığını dile getirdi. Hamitköy’ün içinden geçen ağır vasıtalar nedeniyle yolların çöktüğünü belirten muhtar, özellikle çevre yolunun yapımında ağır vasıtaların köyün anayolunu kullanmasından dolayı yolun bozulduğunu söyledi. Kanalizasyon sorunun hat safhaya ulaştığını vurgulayan muhtar Bostancı, “Kışın yağmur yağdığında, her sokaktaki kanalizasyon kuyuları taşıyor. Yollar göle dönüyor. Kokudan geçilmiyor. Zaman zaman yaz döneminde de kuyular taşıyor. Yol kadar kanalizasyon da önemlidir. Bir an önce belediyemizin bu konuda köye yardımcı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Kadınlara ait bir bina yok”

Köy kadın kursu olmadığını belirten Bostancı, hanımların dikiş, nakış ve benzeri faaliyetleri yapacağı bir yerin olmadığını kaydetti. Okulun içindeki ek binalarla bu sorunu gidermeyi planladıklarını dile getiren muhtar, köy kadınlarının da sosyal bir alanının olması gerektiğine dikkat çekti.

“Temizlik sürüyor”

Köydeki temizlik sorunu hakkında ise muhtar şunları söyledi, “Temizlik konusunda yavaş yavaş yukarıdan aşağıya doğru derenin temizlenmesine başlandı. Kamış ve sazlıklar sökülüyorlar. Göllenmiş alanlara ilaçlama yapılıyor. Her sene dereden çıkan sineklerden dolayı oldukça rahatsız oluyorduk. Kapı pencere açamaz hale gelmiştik. Bölgenin temizlenmesiyle bu sorundan kurtulmuş olacağız.”